Pere Rivas, nou Inspector cap de la Policia Municipal de Gavà

Fins ara era al capdavant de la Comissaria de districte dels Mossos d’Esquadra a Castelldefels

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Pere Rivas ha pres possessió com a nou cap de la Policia Municipal de Gavà,  després de guanyar el concurs obert convocat per l’Ajuntament.

L’alcaldessa, Gemma Badia ha mantingut aquesta tarda una reunió de treball  amb el nou responsable policial, prèvia a una visita a la Comissaria de la  Policia Local on ha estat presentat al conjunt del cos.

Segons Badia, amb la incorporació de Pere Rivas “mantenim l’aposta que  fem des de l’Ajuntament per la seguretat, deixant enrere etapes de  suplències o interinitats. És una persona amb una experiència de  comandament important i amb capacitat de lideratge, un punt afegit a  l’hora de tenir una Policia, a banda d’orgànicament jerarquitzada,  motivada i cohesionada”.

L’arribada de Rivas s’emmarca en una ampliació progressiva de la plantilla  policial. “Continuarem endavant amb els processos de selecció que resten  d’agents, de sergent i de caporals perquè volem una Policia Municipal  reforçada i que la ciutadania se senti més i més segura”, ha afirmat  l’alcaldessa.

Rivas, de 52 anys, va iniciar la seva trajectòria a la Unitat de Patrulles de  Barcelona. Arriba a la Policia Municipal de Gavà procedent de la comissaria de  districte dels Mossos de d’Esquadra a Castelldefels, on des de 2012 ha estat  Cap. De 2009 a 2012 havia estat Cap de la Unitat de seguretat ciutadana a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Gavà. Anteriorment havia exercit a la Unitat de seguretat ciutadana CD Viladecans (2007-2009), a la Unitat de seguretat  ciutadana Sarrià Sant Gervasi (2006-2007) i a l’Àrea Regional de Trànsit Regió  Metropolitana Sud, entre altres destinacions.

És graduat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya. També té formació  en lideratge i cohesió de grups, en investigació criminal, seguretat ciutadana i  educació vial. De 2000 a 2004 va exercir de docent a l’Escola de Policia de  Catalunya. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb la medalla de bronze  al mèrit professional per la Policia Local de Castelldefels i pel Cos de Mossos  d’Esquadra, els anys 2016 i 2017 respectivament.