Sant Adrià de Besòs aprova una moratòria d’un any en la concessió de llicències de cuines industrials

Imatge d'arxiu d'una cuina.

L’Ajuntament de Sant Adrià va aprovar a finals de juny una moratòria en la concessió de llicències d’activitats relacionades amb les cuines industrials. La moratòria tindrà una vigència d’un any i podrà prorrogar-se per un any més.

El consistori ha pres aquesta decisió preocupat per la proliferació, en altres municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, dels establiments amb obrador i/o cuina industrial per a l’elaboració de plats preparats sense venda al públic ni degustació. Aquest nou model de negoci pot implicar molèsties per als veïns i veïnes propers als establiments i l’Ajuntament, per evitar-ho, vol valorar exigir controls i requeriments ambientals i de mobilitat més estrictes.

Per tant, l’Ajuntament de Sant Adrià ha decidit suspendre les llicències d’activitats relacionades amb les cuines industrials com a mesura cautelar per tal d’estudiar les condicions d’implantació que hauran de complir aquest tipus d’establiments.

Sant Adrià compta actualment amb un cuina industrial al carrer de Sant Oleguer, de recent instal·lació, i una més en tràmit al carrer d’Eduard Maristany.