Mollet del Vallès suma 14 anys consecutius sense cap accident mortal

Els sinistres de trànsit disminueixen un 45%

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Ajuntament de Mollet del Vallès. Imatge pròpia.

Mollet segueix sent una ciutat segura. No només pel notable descens dels accidents de trànsit, sinó també per la constatació que els fets delictius també segueixen disminuint a la ciutat. En concret ho han fet en un 10,5%. Així s’ha constatat durant la Junta Local de Seguretat que, presidida per l’alcalde Josep Monràs, s’ha reunit aquest dimarts en format telemàtic. Durant la reunió, també s’ha valorat positivament la tradicional bona coordinació dels diferents cossos policials que operen a Mollet del Vallès, especialment durant aquest període de pandèmia, així com el fet que se segueixi potenciant la proacció i la prevenció per avançar-se als actes delictius.

Seguretat viària

El nombre total d’accidents ha disminuït un 45% a Mollet del Vallès l’any 2020 respecte a l’any anterior i la ciutat ja suma 14 anys consecutius sense cap accident mortal al nucli urbà.

D’altra banda, segueix sense haver-hi cap punt negre d’accidentalitat a la ciutat, és a dir, no es repeteix cap accident al mateix lloc i per la mateixa causa.

Així mateix, tan sols el 2,6% de tots els accidents són amb ferits que necessiten una segona atenció mèdica.

En general, les principals causes dels accidents són la manca d’atenció, infracció o errada i manca de perícia.

Seguretat, convivència i civisme

L’any 2020, es van realitzar 13.714 serveis planificats, el que comporta un augment del 19,2% respecte a l’any anterior. Principalment es va prioritzar tot el relatiu a la salut i la seguretat de les persones durant el context Covid (confinament, mobilitat, horaris, ús responsable de l’espai públic, de l’ús de mascaretes, etc) així com tot el relatiu a les diferents campanyes de trànsit, de convivència, civisme, tinença d’animals de companyia o establiments d’oci o comerços.

En total, la proacció i la prevenció ha suposat el 80% del temps de treball. Entre proacció i reacció, s’han dedicat 27.942 hores.

D’altra banda, els agents Cívics han dut a terme 5.000 intervencions informatives i de conscienciació en relació amb les mesures Covid promovent el civisme per a la millora de la convivència ciutadana a tots els barris de la ciutat.

Fets delictius

Igual que els accidents de trànsit, els actes delictius també han disminuït a Mollet notablement.

Així, els fets delictius s’han reduït un 10,5% respecte al 2019, i d’entre ells, els robatoris amb força han disminuït un 31,1%, destacant els robatoris amb força a domicilis (-50,3%) a establiments (-61,4%) i a empreses (-21,4%). Pel que fa a les resolucions, aquestes han augmentat un 5,4%.

Durant la Junta, l’alcalde Monràs ha volgut “agrair-vos a la Policia Municipal i als diferents cossos de seguretat, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, que opereu a la nostra ciutat, la coordinació, la professionalitat i l’enorme esforç que heu hagut de fer i encara feu en aquests temps tan difícils per a tothom”.

Segons Monràs “malgrat haver de vetllar pel compliment d’unes normes inèdites per fer front a una situació inèdita, és just reconèixer la vostra tasca alhora de prioritzar la proacció, la prevenció, la planificació i la pedagogia promovent el civisme i la millora de la convivència ciutadana en una època, com deia, en la que no ha estat fàcil acceptar que havíem de retallar algunes de les nostres llibertats pel bé comú, i davant d’aquesta situació, la vostra actuació és digna de reconeixement i gratitud”.