Molins de Rei prepara una Fira de la Candelera en format reduït i en recintes tancats

Els actes més importants es podran seguir en directe per Internet

Imatge d'arxiu de la Fira de la Candelera de Molins de Rei. ACN

Molins de Rei celebrarà el 5, 6 i 7 de febrer una nova edició, la 170ª, de la Fira de la Candelera, la mostra agrícola més antiga de Catalunya. Per adaptar-se a la restriccions imposades per la pandèmia, l’edició d’enguany serà d’un format més reduït i es farà majoritàriament en recintes tancats per controlar l’aforament i garantir així les mesures de seguretat.

Enguany, el certamen combinarà la part presencial de la fira amb un espai virtual on es podran seguir els actes més importants en directe a través d’Internet. Aquesta edició de la Fira representarà aproximadament un 15% d’una Candelera habitual, tant pel que fa a metres quadrats de recinte com en nombre d’expositors.

La passada edició de la Candelera va rebre prop de 300.000 visitants que van gaudir d’uns 900 expositors i 5.000 metres quadrats d’exposició i activitats variades per grans i petits. Unes xifres que enguany es veuran forçadament reduïdes per culpa de la pandèmia.

La part presencial mantindrà els 5 grans espais: Candelera Natura, Candelera Gastronomia, Candela Empresa, Candelera Cultura i Candelera Ciutat. Aquests darrers àmbits estaran representats pels diferents sectors que conformen la part més comercial de la Fira: planter, alimentació, restauració, vins, automoció, arts, artesania i brocanters amb els respectius estands comercials.

Aquests espais estaran pensats i preparats per complir amb totes les mesures aprovades pel PROCICAT dins el Pla Sectorial de les Fires, amb l’objectiu de poder gaudir d’una fira segura.

Les activitats culturals i gastronòmiques de la Candelera tindran presència física la setmana prèvia i el mateix cap de setmana de la Fira. Però també s’està treballant a nivell virtual en una extensa programació que doni sortida a tots aquells actes que no es podran dur a terme de manera presencial, entre els que hi haurà tots els vinculats a l’àmbit d’empresa.