Molins de Rei instal·la punts liles durant les festes de Nadal

Es troben en diferents espais i equipaments de la vila per a facilitar informació sobre les violències masclistes i sobre els serveis municipals existents

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Després de les experiències dels Punts Liles en espais d’oci com a punts d’informació i prevenció, l’Ajuntament pren la iniciativa per la conscienciació també en la vida diària dels molinencs i molinenques. És per això, que durant 12 dies d’aquestes festes de Nadal s’està instal·lant un punt lila a diferents espais i equipaments de la vila en horari de matí i tarda. 

El Punt Lila està format per un equip itinerant  de tres persones, un professional  expert en temes de violència masclista i acompanyament a dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles, així com, dos joves contractats per l’Ajuntament en el marc del programa el meu primer contracte.

Les persones que s’apropin al punt d’informació rebran materials amb les dades de contacte dels serveis de la vila i els serveis de la Generalitat de Catalunya, així com el material produït en el marc de la campanya Denunciem i erradiquem les violències masclistes i informació sobre el servei municipal SIAD.

El SIAD és el Servei d’Informació i Atenció a les Dones que l’Ajuntament de Molins de Rei posa a disposició de les dones del municipi. Aquest servei ofereix gratuïtament informació, assessorament i acompanyament sobre qüestions de gènere. També afavoreix la participació de les dones, impulsa polítiques d’igualtat i promou campanyes per sensibilitzar la ciutadania.

Els principals serveis del SIAD són:

  • Servei d’assessorament jurídic: consell legal sobre els drets de les dones en relació amb el dret de família, maltractaments, conflictes per propietats, drets laborals, conflictes penals, assetjament sexual, maternitat, matrimoni, parelles de fet, etc.
  • Servei d’acompanyament psicològic: atenció personalitzada a les dones amb necessitats d’acompanyament psicològic per diferents casuístiques, especialment per a dones en situació de violència
  • Servei d’acompanyament psicològic per a fills i filles de dones víctimes de violència masclista
  • Informació i orientació a les dones que, per raons de gènere, presenten una situació de desigualtat
  • Informació i suport a les persones, entitats i professionals que treballen o volen treballar a favor de la igualtat.