L’Arrel-Fòrum de les Adolescències engega la campanya #StopRacisme a Granollers

La iniciativa s’engega coincidint amb el Dia Internacional de l’Eliminació de la discriminació racial

Aquest dilluns 21 de març, Dia Internacional de l’Eliminació de la discriminació racial, engega la campanya #StopRacisme «Una pell, molts tons». L’Arrel-Fòrum de les Adolescències, el consell local de participació dels nois i noies de 12 a 16 anys, lidera aquesta iniciativa per tal de visibilitzar la problemàtica actual relacionada amb el racisme.

L’octubre de 2021 els representants de l’Arrel-Fòrum de les Adolescències van liderar un procés participatiu amb més de 800 adolescents que van assenyalar el racisme com a una de les temàtiques que més els preocupava. A partir d’aquí, el plenari de l’Arrel va decidir iniciar un treball per fomentar la cultura de la tolerància, la igualtat i l’antidiscriminació.

En una sessió amb l’activista Carme Diaby i un taller amb la dissenyadora Raquel Castro, els membres de l’Arrel-Fòrum de les Adolescències han ideat la campanya #StopRacisme «Una pell, molts tons» que ens interpel·la a no jutjar les persones pel color de la pell, eliminar els prejudicis socials i canviar l’ús del vocabulari mostrant la diversitat de tons de pell que existeixen.

Així, la campanya gràfica de #StopRacisme es visibilitzarà amb cartells i també punts de llibre i xapes que arribaran a uns 4.000 infants i adolescents de la ciutat. I és que aquest projecte convida al Consell dels Infants a desenvolupar una dinàmica amb l’alumnat de 5è i 6è de primària i també proposa a l’alumnat de 3r i 4t de Primària, que participa en el projecte del Passaport Edunauta, que faci una dinàmica.

A més es demanarà a l’alumnat que faci visible la campanya penjant els cartells, lluint la xapa i fent publicacions sobre les dinàmiques a les xarxes socials amb el hashtag #StopRacisme.

Tota la informació, continguts gràfics i materials pedagògics de la campanya, que s’allargarà fins al 24 d’abril, ja es poden consultar a la pàgina web www.granollers.cat/StopRacisme