L’alcaldessa de Montcada i Reixac critica la lentitud per soterrar la via

Aquest dijous es va tornar a produir un nou atropellament mortal

Algunes persones creuen un dels passos a nivell de Montcada, amb la barrera baixada i el semàfor en vermell. ACN

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha criticat la lentitud de l’Estat per soterrar la via que travessa el municipi després que aquest dijous hi hagi hagut un nou atropellament mortal. “Montcada i Reixac no vol esperar més el soterrament”, ha dit la batllessa en una nota de premsa difosa pel consistori.

Al mateix text l’Ajuntament recorda que, amb la d’ahir, ja són 176 persones les que han perdut la vida a les vies del tren que creuen el nucli urbà. Campos, que ha demanat a la població que participi demà en el minut de silenci en record de la víctima, ha subratllat que porta “un mes de converses” amb el govern espanyol perquè “accelerin els passos i que el soterrament sigui una realitat ja”.

Segons indica l’Ajuntament, l’equip de govern municipal es va reunir ahir amb el Departament de Seguretat dels Passos a Nivell d’Adif. Campos va posar de manifest la necessitat d’incrementar la seguretat en les dues zones de pas per a vianants ubicades al centre del municipi mentre no se soterri la via.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac i la plataforma Tracte Just Soterrament Total han convocat un minut de silenci per a demà a les onze del matí a la Cruïlla del soterrament, ubicada entre els carrers Bogatell i Colon.