L’Ajuntament de Sant Joan Despí posa en marxa els tallers municipals adreçats a les dones

Un conjunt d'activitats lúdico-formatives que tenen com a objectiu impulsar la creació d'espais de trobada

Aquest mes d’octubre han començat les activitats dels tallers que l’Ajuntament de Sant Joan Despí organitza adreçats a les dones de la ciutat. Un conjunt d’activitats lúdico-formatives que tenen com a objectiu impulsar la creació d’espais de trobada i potenciar la participació de les dones en diferents activitats.

Aquest curs 2021-2022, s’han organitzat dos tallers anuals de dansa i, com a novetat, un nou taller trimestral d’autodefensa feminista.

Els tallers es realitzen en diferents espais de la ciutat i el preu està subvencionat per l’Ajuntament. Aquestes activitats contribueixen a afavorir les relacions socials i la creació de xarxes personals, millorar l’autoestima de les dones i lluitar contra el seu aïllament social.

A banda, l’Ajuntament de Sant Joan Despí també organitza quinzenalment els tallers de creixement personal per a dones. Es tracta de sessions conduïdes per una psicòloga que ajuden a aprendre a cuidar-se. Entre altres temàtiques, els tallers d’aquest trimestre parlen de tècniques de relaxació, de violències masclistes i de l’amor i la dependència. Els tallers de creixement personal es fan els divendres, de forma quinzenal, de 9 a 11 hores a l’Àrea de Serveis a la Persona.

Paral·lelament, l’Ajuntament ja treballa en la programació dels actes al voltant de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per l’erradicadicació de la violència vers les dones, que se celebraran durant el mes de novembre.