L’Ajuntament de Mollet destina 100.000 euros a obres de reparació i millora a les escoles

S'han prioritzat les mesures de salut i seguretat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Com és habitual, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprofitat les vacances escolars per fer obres de reparació, adequació i millora als centres educatius públics. Enguany s’han destinat al voltant de 100.000 euros i s’han fet prop de 30 actuacions a un total de 13 centres. També per aquest curs, atesa l’actual situació de pandèmia, l’Ajuntament ha prioritzat aquells treballs que ajudessin a millorar la seguretat i l’accessibilitat dels centres amb el propòsit de vetllar per la salut dels i les alumnes, la comunitat educativa i familiars.

Al llarg del curs, i durant les vacances d’estiu, s’han fet una sèrie d’actuacions als centres educatius públics amb l’objectiu de millorar la seva funcionalitat, el dia a dia dels centres i garantir que el nou curs 2021-2022 comenci el proper dilluns 13 amb la major normalitat possible.

Per a l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “L’Ajuntament de Mollet continua apostant per l’Educació pública de qualitat i és per això que, com cada estiu, s’han realitzat obres de millora a les escoles de la ciutat amb l’objectiu de garantir que els nens i les nenes puguin desenvolupar amb normalitat i seguretat el curs escolar, malgrat que és el Departament d’Educació de la Generalitat qui té la competència per fer i finançar les obres de reforma, adequació i millora dels centres educatius.”

Per al regidor d’Educació, Raúl Broto, “al marge d’aquelles reparacions de reforma i manteniment que cal fer cada any, les actuacions que hem dut a terme de cara al curs vinent han estat molt condicionades i centrades en inversions que garanteixin la salut, seguretat i accessibilitat de l’alumnat”. Broto també ha volgut deixar clar que “aquest curs encara no serà tot el normal que ens agradaria, i encara que les dades de la Covid tendeixen a decréixer, seguim fent una crida a la responsabilitat de tots i totes, ja que si ens vacunem i complim les normes, serà més fàcil vèncer aquest repte i tornar, esperem durant aquest curs, a una situació més semblant a la que vivíem abans de la pandèmia”.

Actuacions de l’Ajuntament de Mollet

Dels treballs realitzats, destaquen, l’enderroc i construcció de la paret mitgera de l’Escola García Lorca, treballs de reparació i connexió del clavegueram de l’Escola Bressol Municipal Pinetons, una rampa d’accessibilitat a l’Escola del Bosc, la construcció d’un nou sorral a l’Escola Salvat Papasseit, la instal·lació d’una nova font al pati de Col·legis Nous i els tendals amb malla d’ocultació que s’instal·laran al llarg d’aquest mes de setembre a les 3 Escoles Bressol Municipals.

D’altres actuacions previstes fins a finals d’any són les referents a la millora de sistemes de calefacció en escoles, millores al paviment de l’AIS de Can Vila, i diferents actuacions en el mobiliari esportiu i jocs infantils de les escoles.

L’Ajuntament també informa que s’estan repintant tots els accessos a les escoles que ho han demanat i que es continuarà amb els talls de carrer que es van aplicar en 4 centres el curs anterior, per a facilitar les entrades i sortides a aquests centres educatius: Escola Sant Jordi, Centre d’Estudis Mollet, Institut Mollet i al Carrer Sabadell (Escola Sant Gervasi, Can Besora i EBM Pinetons).