La mare que va matar la seva filla a Sant Joan Despí la va ofegar amb una bossa de plàstic

Diu davant del jutge que portava dos o tres mesos amb la idea al cap

Imatge del número 10 de l'avinguda de Barcelona de Sant Joan Despí on van tenir lloc els fets. ACN

La mare que va matar la seva filla de 4 anys a Sant Joan Despí ha declarat aquest divendres que la va ofegar amb una bossa de plàstic el passat 31 de maig al matí. La nit anterior li havia donat una pastilla. Això és el que C.R.E. ha explicat davant del jutge, han explicat a l’ACN fonts coneixedores.

Ha confessat que portava dos o tres mesos amb la idea al cap i que la motivació està relacionada amb el pare de la criatura, del qual n’estava separada feia temps. Després de matar la nena, va trucar a l’escola per dir que la Yaiza estava malalta, i també al seu centre de treball, a la Clínica Plató, amb el mateix argument. També va treure el gos a passejar. Fiscalia i acusació particular demanen presó provisional sense fiança.

En declaració per videoconferència des de l’hospital, on ha estat ingressada després de suposadament intentar-se suïcidar amb pastilles, també ha indicat que després dels fets fins i tot va trucar a un pàrquing que utilitzava per dir que no el volia renovar.

La dona treballava a la Clínica Plató, d’on va poder treure les pastilles sense cap registre. Els Mossos d’Esquadra van detenir-la el mateix 31 de maig a la tarda. Cap a dos quarts de set, els agents van rebre un avís segons el qual al pis hi havia dues persones mortes, la nena i la seva mare. Quan van arribat a l’indret, els policies van constatar que la filla era morta, però efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van poder reanimar la mare.

La dona va ser trasllada a l’hospital en estat molt greu. La hipòtesi inicial era que la dona havia causat la mort de la Yaiza amb pastilles i després s’havia intentat suicidar amb el mateix mètode, però aquest divendres ha declarat que l’havia ofegat amb una bossa de plàstic.