La construcció dels nous jutjats de Martorell començarà a finals de 2022

Amb un pressupost de 14,4 MEUR, el nou edifici es construirà en uns terrenys cedits per FGC

Imatge dels terrenys on es construiran els nous jutjats de Martorell. ACN

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha anunciat aquest divendres que les obres de la futura seu judicial i els jutjats de Martorell es posaran en marxa a finals de l’any vinent, uns mesos després del previst inicialment. Amb aquest nou termini, l’anhelat equipament hauria de posar-se en servei a finals del 2024 o inicis del 2025. Amb un pressupost de 14,4 milions d’euros, els nous jutjats es construiran a tocar de l’estació Martorell Central en uns terrenys cedits per FGC i permetrà unificar en un sol edifici tots els jutjats. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha recordat que els jutjats són actualment els “pitjors” equipaments públics de la ciutat i ha celebrat que, “ara sí”, es concreti el projecte.

El nou edifici tindrà 5.055 metres quadrats i aglutinarà en un únic espai les set dependències judicials que actualment es troben disperses en sis edificis de Martorell.

Els jutjats de Martorell compten, actualment, amb una plantilla de 86 treballadors que donen servei a nou municipis de les comarques del Baix Llobregat i l’Anoia que sumen una població de 135.000 habitants.

La consellera Lourdes Ciuró ha explicat que el pròxim mes de maig s’acabarà el projecte final i es licitaran les obres amb la previsió que, “si tot va bé”, els treballs, amb un termini d’execució d’uns dos anys, comencin a finals de l’any vinent. “Martorell necessita unificar tots els seus jutjats en un nou espai que ofereixi als ciutadans les millors condicions per defensar els seus interessos”, ha destacat la consellera.

A banda d’acabar amb l’actual dispersió d’equipaments judicials, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha destacat que el nou edifici estarà molt ben comunicat tant per transport públic com privat. Aquí, ha recordat que es construirà a tocar mateix de l’estació de tren de Martorell central i que ja s’ha acordat amb FGC construir un ‘park&ride’ amb capacitat per a 300 vehicles. “Martorell passarà de 0 a 100, de tenir una cosa molt precària a tenir un dels millors equipaments judicials del país”, ha afegit.