La 2a edició dels Pressupostos Participatius rep 241 propostes

Fins al 31 de gener se’n farà la valoració tècnica, que donarà pas a les fases següents

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Granollers. Foto CEDIDA

Durant més d’un mes i mig la ciutadania ha pogut tornar a fer propostes per decidir a què es destinen 2 milions d’euros, el doble de l’import de la primera edició. Els principals objectius dels Pressupostos Participatius són implicar la ciutadania en la participació, debat i presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics, aconseguir més transparència i eficiència en la gestió municipal, conèixer les necessitats i prioritats de la ciutadania, i ajustar la despesa municipal tenint en compte aquestes necessitats.

Així, després d’una primera fase d’informació del procés participatiu, del 15 d’octubre al 5 de desembre s’ha dut a terme la fase de debat i recollida de propostes. S’han habilitat 11 punts de suport a diversos equipaments municipals per informar i resoldre dubtes sobre el procés, i també s’han instal·lat en dates puntuals 10 punt mòbils d’informació a l’espai públic. A més, s’han fet 10 sessions de debat específiques per a àmbits concrets: gent gran, joventut, infància, diversitat funcional, adolescència, nova ciutadania, sostenibilitat i medi ambient, deficiència visual, perspectiva de gènere i accessibilitat universal.

A través del web www.granollers.cat/pressupostosparticipatius la ciutadania ha pogut presentar propostes. S’han presentat un total de 241 propostes a la segona edició, 92 més que en la primera edició. Aquestes propostes corresponen a tot tipus d’àmbits d’actuació, però les més nombroses són les relacionades amb la millora de l’espai públic urbà (58), mobilitat (48) i medi ambient i espais verds (36).

Fins al 31 de gener se’n farà la valoració tècnica, que donarà pas a les fases següents:

Les properes fases:

– Priorització de propostes i suports, de l’1 al 22 de febrer de 2022

– Concreció, del 23 de febrer al 4 d’abril de 2022

– Presentació dels projectes, del 5 d’abril al 18 d’abril de 2022

– Votació final dels projectes, del 19 d’abril al 3 de maig de 2022

– Retorn, del 4 al 16 de maig de 2022

– Execució i seguiment dels projectes, a partir del 17 de maig de 2022

Més informació a: www.granollers.cat/pressupostosparticipatius