Inaugurada la 67a edició de la Fira d’Espàrrecs a Gavà

La Fira recupera la presencialitat després de l’aturada de la pandèmia i ho fa coincidint amb el seu 90è aniversari

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, han inaugurat aquest matí la 67 edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà.

La Fira d’Espàrrecs recupera la presencialitat després de l’aturada l’any 2020 a causa de la pandèmia i de la celebració de “Temps d’Espàrrecs”, un programa d’activitats alternatiu i adaptat a la situació epidemiològica en 2021. Un format que enguany s’ha reprès amb la Fira com a punt àlgid de la programació.

El certamen torna al format tradicional en l’entorn de la plaça de Jaume Balmes, el carrer de Sant Pere, el pavelló i l’escola Jacme March, l’avinguda Diagonal, el carrer de Martí l’Humà i la plaça de Francesc Macià, i ho fa coincidint amb el seu 90è aniversari. En el discurs inaugural, l’alcaldessa Gemma Badia, ha destacat que “enguany recuperem la Fira. Ho fem amb el seu esperit de sempre però multiplicat. La pandèmia ens va obligar a reinventar-nos per posar en relleu que l’espàrrec continuava conreant-se i cuinant-se. I aquesta Fira, més que mai, volem reivindicar el producte que més ens representa des de fa 90 anys”.

Badia ha afirmat que, des de 1932, “la Fira ha evolucionat tal com evoluciona la societat” i ha volgut agrair la implicació de la pagesia en una Mostra Agrícola més participativa que mai. “Tot i les dificultats, les famílies pageses s’involucren en aquesta festa perquè hi creuen, com també hi creiem des de l’Ajuntament. Com s’involucra el sector de la restauració que, ahir, en la primera jornada de GastroGavà va exhaurir tots els plats”.

L’alcaldessa ha convidat tothom “a gaudir, a estar al carrer, a compartir, a passar-ho bé i a mirar la vida amb optimisme i amb convivència i aquesta Fira és una gra oportunitat per fer-ho”.

Un cap de setmana de festa

Durant tot el cap de setmana, Gavà s’omplirà de música, jocs familiars, espectacles i tradició. La Mostra Agrícola és, una edició més, l’ànima de la Fira, amb els lots d’espàrrecs i les paneres artístiques (tant de verdura fresca com de llavors) i les paneres de verdures. També torna el Mercat de Pagès a la Fira, que dona l’oportunitat de comprar producte fresc i de proximitat.

Enguany el vessat gastronòmic té un fort protagonisme. GastroGavà torna al recinte firal oferint les millors tapes de la restauració local amb l’espàrrec i els productes del Parc Agrari com a protagonistes. Una oferta gastronòmica de qualitat , ubicada a la plaça de Jaume Balmes, de la mà dels restaurants A Rolete Pizzeria, Al Karbón, Anhel, Cafè Teatre, Guasabi Street Sushi, Km0 Rojo, La Taperia, Lancaster Beach Club, Major 36, Mar de Pins, Mise En Place, Margu, Nostra Pizza, Sunset Burger i Tasta’mm. Com a novetat, Tasta’mm ofereix un espai “apte per a celíacs” amb una deliciosa proposta gastronòmica sense gluten. També inclou una mostra de vins de la mà dels cellers Bacu’s i La Vinya i està amenitzat amb un programa musical i d’activitats. A l’espai gastronòmic del recinte de la Fira se li suma l’opció de provar els platillos i menús directament als restaurants participants a GastroGavà a la Carta, durant tot el Temps d’Espàrrecs, fins al 8 de maig.

Unes propostes que, durant la jornada d’avui, conviuen amb la Mostra d’Entitats de Gavà que, per primera vegada, se celebra en el marc de la Fira d’Espàrrec, amb estands a l’avinguda Diagonal i un ventall d’activitats.

Les exposicions també són part destacada. A les mostres sobre fotografia, eines del camp i material agrícola, se suma “La Fira en cartells”, un visionat del grafisme que ha marcat cada edició de la fira.

També l’exposició “Per una alimentació saludable”, en col·laboració de l’AMB, que juntament amb espais dedicats al foment del reciclatge i la reutilització i a la promoció d’hàbits saludables, converteixen la 67a Fira d’Espàrrecs en un mirall dels valors que Gavà representa i el seu compromís amb la consecució de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.