Granollers suspèn el mercat del dijous amb motiu de les noves mesures decretades

La greu situació epidemiològica i les noves mesures per aturar l’increment de casos de Covid-19 fan inviable la celebració del mercat del dijous

La Generalitat de Catalunya ha decretat amb la RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d’octubre, noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 al territori de Catalunya. Aquestes mesures especifiquen que els mercats no sedentaris només es poden fer quan es pot garantir un aforament màxim del 30 % de la seva capacitat. Aquesta mesura és d’impossible aplicar-la al mercat del dijous de Granollers, ja que no ocupa un espai perimetrable.

És impossible limitar l’accés al mercat, per la gran quantitat de punts d’entrada i alhora, perquè és una zona on hi conviuen molt altres usos urbans. Alhora, la situació a Granollers requereix l’adopció de mesures proporcionals a la greu punta de contagis que es viu a nivell epidemiològic.

Analitzant dades oficials de la Generalitat de Catalunya la situació epidemiològica és greu. Granollers té una taxa de contagis per 100.000 habitants de 689 (hauria de ser inferior a 100 d’acord amb la OMS) i risc rebrot de 889 (hauria de ser inferior a 100 d’acord amb les magnituds de la OMS) i la taxa reproductiva de l’epidèmia d’1.52 (la magnitud hauria de ser de menys d’1 segons la OMS ).

Amb la determinació de protegir la salut de les persones i fins que la situació de la pandèmia millori no es farà el mercat del dijous.