Esplugues de Llobregat intensifica els controls per al bon ús de patinets i bicis

Durant el 2020 s'han imposat 70 sancions pel mal ús d'aquests ginys

Altres municipis com Girona o Esplugues de Llobregat ja compten amb la seva pròpia ordenança adaptada als VMP.

La Policia Local d’Esplugues de Llobregat ha intensificat aquesta setmana la vigilància pel compliment de l’ordenança municipal que regula la circulació de patinets i bicicletes. Els controls es concentraran a les vies més freqüentades per aquests vehicles com són el Pont d’Esplugues, l’avinguda Cornellà, la rambla del Carme o la rambla Verge de la Mercè.

També es vigilaran les zones pròximes als centres educatius a les entrades i sortides. Les infraccions més controlades són viatjar més d’un usuari, no respectar la distancia mínima respecte els vianants, circular a velocitat excessiva o conduir de manera negligent. La Policia Local ha interposat més de 70 denúncies durant el 2020 pel mal ús de patinets (55) i bicicletes (15).

En el cas dels patinets, la majoria de sancions, una trentena, s’han posat per circular dues o més persones en un mateix patinet.

L’Ajuntament d’Esplugues va ser un dels primers de l’Estat en regular la mobilitat dels patinets elèctrics per la via pública, després de la seva irrupció i del debat generat per convertir els carrers en espais de convivència. Al juliol del 2019 es va aprovar l’ordenança que regula la mobilitat d’aquests vehicles de mobilitat personal (VMP), com també la de bicicletes i altres ginys de mobilitat personal.