Es posa en marxa un estudi per millorar el transport públic per carretera al Baix Llobregat

S'analitzarà la situació per procurar que els municipis tinguin un servei adaptat a la seva demanda

L’AMB, el Departament de Territori i el Consell Comarcal han donat el tret d’inici aquest dijous a l’Estudi de millora del transport públic per carretera al Baix Llobregat. L’objectiu és analitzar el transport a la demanda a la comarca, procurar que tots els municipis tinguin un servei de transport públic adequat a la seva demanda real i que tinguin accés mitjançant transport públic als seus CAP o als centres sanitaris de referència. Pel director de Transports i Mobilitat, David Saldoni estudis com aquest són molt importants ja que, a través d’un contacte directe amb els ajuntaments de la comarca, “es tenen en compte les seves peticions de millora; acostant més el transport públic als ciutadans”.

Per dur a terme aquest estudi es realitzarà, en una primera fase, una anàlisi de la situació actual a partir de la recopilació de la informació dels següents aspectes: la informació sociodemogràfica; la dels equipaments de la comarca; l’oferta i la demanda de la xarxa de transport col·lectiu i, per últim, un treball de camp on es faran entrevistes als principals agents i enquestes als ajuntaments. D’aquesta manera, l’estudi comptarà amb informació de primera mà sobre les problemàtiques i peticions del territori.

Posteriorment, es farà una diagnosi de la situació actual en matèria de mobilitat i transport col·lectiu; es definiran els criteris i les línies que seguiran les propostes de millora; i, per últim, se’n farà una valoració tenint present la demanda potencial, per a consensuar les propostes de millora dels serveis de transport públic a la comarca.