Els treballs de descontaminació del sòl de la Rambleta començaran el proper mes de novembre

Les obres de remodelació del passeig s’iniciaran a l’abril de 2022

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge de les tres xemeneies i la sala de turbines de Sant Adrià. ACN

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) iniciarà la descontaminació del passeig de la Rambleta el proper mes de novembre de 2021. La durada dels treballs serà d’uns 4 mesos i es preveu que finalitzin el mes de març de 2022. Un cop descontaminat el terreny es podrien encetar les obres de remodelació del passeig, l’inici està previst per a l’abril de 2022.

A finals de maig de 2019 es van iniciar les obres de remodelació de la Rambleta, una actuació que té com a objectiu transformar aquest passeig en un espai central de la ciutat, que millori la connexió amb el riu, el faci accessible i incrementi l’espai verd i obert per a les persones.

Mentre s’estaven desenvolupant les obres, es va detectar la presència de sòls contaminats,fet que va obligar, al novembre de 2019, a suspendre l’actuació. Tal com determina el protocol d’actuació establert a la legislació vigent, l’AMB, responsable de l’obra, va comunicar la troballa a l’administració competent, l’Agència de Residus de Catalunya,  i es va iniciar el procediment que ara finalitzarà amb la neteja dels sòls contaminats i que permetrà continuar el projecte de reforma del passeig.