Els Bombers segueixen treballant a la fàbrica incendiada dijous a Sant Feliu de Llobregat

Els efectius s'han de rellevar sovint per les dificultats d'accés i la gran quantitat d'aigua corrosiva acumulada

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els Bombers de la Generalitat segueixen treballant, amb gran dificultat, en l’extinció de l’incendi en una indústria de Sant Feliu de Llobregat, iniciat dijous a la tarda. Aquest diumenge 16 dotacions continuen treballant. Aquest dissabte van aconseguir entrar al soterrani del complex, que és molt extens, té poca ventilació, accessos difícils i uns 40 centímetres d’aigua acumulada, procedent de l’extinció, barrejada amb productes corrosius de l’empresa. La temperatura és elevada i hi ha poca visibilitat, cosa que obliga els bombers a rellevar-se sovint.

Segons el cos, l’accés és molt complicat i s’hi ha pogut entrar passant per una zona amb una cambra frigorífica, que no ha estat afectada per l’incendi. De moment s’està drenant l’aigua amb bombes cap a camions cisternes proporcionats per l’empresa i desviant-se cap a la depuradora, procés força lent. Els bombers estan atacant els últims punts calents que queden.

D’altra banda, un informe del grup d’estructures col·lapsades dels mateixos Bombers ha determinat que el formigó de la fàbrica no està danyat i per tant l’edifici no corre perill.

A més, un informe de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat ha conclòs que l’incendi no ha provocat que se superessin els valors de referència de cap contaminant en l’aire.

L’empresa es dedica a l’elaboració d’aromes per a l’alimentació, i està ubicada en el número 392 de la carretera de l’Aureà Miró. El foc, que es va donar per estabilitzat a dos quarts de deu de la nit, es va declarar dijous a les 6 de la tarda. Ha afectat completament una nau de 3.000 metres quadrats però no va provocar ferits.

L’incendi ha afectat totalment una de les naus del complex que té la companyia. Té una planta subterrània i la primera planta. L’estructura de la nau ha quedat malmesa i ha col·lapsat la coberta i parcialment les façanes.