El Circuit de Catalunya seguirà acollint la Fórmula 1 i MotoGP fins al 2026

També podria tenir altres usos per vincular-lo a la sostenibilitat i la innovació tecnològica

El Circuit de Barcelona - Catalunya de Montmeló durant una edició del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1. ACN

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que la Generalitat ha autoritzat a Circuits de Catalunya signar els contractes de promoció de la Fórmula 1 i MotoGP per al període 2022-2026.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha defensat que la renovació del contracte està vinculada a un replantejament del circuit de Montmeló (Barcelona) per adaptar-lo a l’aposta “per la sostenibilitat i la vinculació directa amb el territori”.

“Un altre Circuit de Catalunya és possible i és el que farà el Govern”, ha reivindicat, i ha explicat que així es definirà en el Pla Estratègic del Circuit de Catalunya per vincular-lo a la sostenibilitat i la innovació tecnològica, per la qual cosa creu que la renovació d’aquests contractes no afectarà les negociacions dels pressupostos de la Generalitat del 2022.

Plaja ha argumentat que la Generalitat vol impulsar un “paradigma nou” del circuit que es concretarà en les pròximes setmanes i que en plantejarà uns altres usos més enllà dels grans premis de Fórmula 1 i Moto GP.

Segons ella, la renovació d’aquests contractes permetrà poder iniciar “el període de transició cap a un nou circuit”, tot i que no ha donat detalls sobre què consistirà.

Els contractes de Fórmula 1 i Moto GP a Circuits de Catalunya ha estat una de les qüestions que sempre ha rebutjat la CUP i de fet després de l’anunci de la renovació d’aquests contractes la portaveu de la formació al Parlament, Eulàlia Reguant, ho ha criticat en un tuit que ha recollit Europa Press: “No eren els pressupostos dels macroprojectes. Eren transformadors i verds”, ha ironitzat.