Dos detinguts per robar dins d’un cotxe a Sant Andreu de la Barca

Els pispes van fer servir l'aparell per inutilitzar el comandament a distància del propietari del turisme

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 18 de maig passat dos homes per haver robat dins d’un cotxe amb l’ajuda d’un inhibidor de freqüència a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). Els fets havien succeït quasi un mes abans, el 22 de març, quan un conductor va estacionar el seu vehicle en el pàrquing d’un restaurant de Sant Andreu de la Barca i, quan va tornar a recollir-lo, va comprovar que estava obert i li havien sostret objectes de valor del seu interior.

La víctima va comprovar que el pany del turisme no estava forçat i assegurava haver tancat bé el cotxe. Els pispes havien utilitzat un inhibidor de freqüència per impedir que el vehicle quedés tancat, no aixecar sospites i robar amb comoditat a l’interior del turisme.

Els investigadors dels Mossos van identificar els autors dels fets i van esbrinar quin vehicle havien utilitzat per fugir del lloc, alertant a la resta de policies del territori. El 18 de maig, la Policia Local de Sant Andreu de la Barca va localitzar el vehicle, va identificar els ocupants i en l’escorcoll del maleter van trobar material susceptible de ser emprat en els robatoris amb força, incloent-hi un aparell electrònic que inhibeix les freqüències dels comandaments a distància. Els policies els van detenir per una temptativa de robatori amb força i, ja a dependències policials, pel robatori amb força del dia 22 de març.

Després de passar a disposició judicial, el jutge de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs. No es descarta que els detinguts –de 34 i 40 anys, i veïns del Prat de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat- estiguin implicats amb més fets delictius utilitzant el mateix modus operandi.