En tots els casos, les víctimes tenien la targeta a la seva disposició, ni els la sostreien ni la duplicaven i, per tant, les dades sortien de la base de dades de clients de l’establiment. Els agents van esbrinar que un extreballador de l’empresa que s’encarregava de gestionar aquestes targetes, encara podia accedir a la base de dades en què constava tota la documentació dels clients que sol·licitaven una targeta de crèdit al comerç, tant la bancària com la personal.
Un cop aconseguia les dades, l’estafador feia una trucada al banc de la víctima i, fent-se passar per ella, demanava que associessin la targeta de crèdit amb un nou número de telèfon. Això no li suposava cap problema, ja que disposava de tota la informació requerida pel banc per fer la modificació. Un cop fet el canvi, l’estafador podia pagar les seves compres amb el telèfon de prepagament que havia facilitat al banc i els càrrecs es repercutien al compte corrent de la víctima.
Per tots aquests indicis, el passat 19 de maig, els investigadors van detenir a la parella. El dia següent, amb l’autorització del jutjat d’instrucció número 6 de Sant Feliu de Llobregat, es va realitzar una entrada i perquisició al domicili de l’extreballador i la seva parella, ubicat a Molins de Rei.
Durant l’escorcoll es va detenir la parella i es va intervenir documentació associada a les estafes, diverses targetes SIM i telèfons mòbils que havien estat usats en les estafes. Fins a la data se’ls acusa de 53 estafes, amb les quals haurien aconseguit 114.262,89 euros. Els detinguts van passar 21 de maig a disposició judicial del jutjat de guàrdia de Sant Feliu de Llobregat que va decretar llibertat amb càrrecs pel dos.