Dijous 3 de desembre el mercat del dijous de Granollers es farà al Camp de les Moreres

Un 65 % dels marxants que han participat a la consulta han mostrat el seu acord a fer mercat a la ubicació provisional mentre siguin vigents les mesures decretades per la Generalitat

El proper 3 de desembre se celebrarà el mercat del dijous a la nova ubicació provisional prevista al sud de la ciutat, mentre durin les restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya. L’alcalde, Josep Mayoral, i la regidora de Via Pública, Andrea Canelo, han remarcat que, tot i la millora dels indicadors de salut, ara més que mai cal seguir sent prudents però alhora trobar l’equilibri entre la salut i la recuperació de l’activitat econòmica i de l’espai públic de la ciutat.

La represa del mercat en el nou emplaçament és possible perquè permet el control de l’accés i de l’aforament i la distància social per garantir la seguretat de ciutadania i paradistes.

El trasllat del mercat és provisional i s’ha aconseguit fer fruït de l’esforç i treball en comú entre l’ajuntament, les associacions de marxants i diversos paradistes, amb l’objectiu d’arribar a una solució de consens. La nova ubicació al sud de la ciutat ha permès reubicar el 100 % de les parades, garantint totes les mesures de seguretat, així com l’accés en transport públic i aparcament a la zona.

L’alcalde ha informat que es mantindrà aquesta ubicació al sud de la ciutat mentre durin les mesures decretades per la Generalitat, «amb el compromís de què el mercat pugui retornar al seu lloc natural, al centre de la ciutat, quan s’extingeixin les limitacions.»

Les parades estaran ubicades seguint la distribució que ja tenen al centre, mantenint els seus veïns habituals, i amb la situació estratègica de les parades d’alimentació en dues zones del mercat, per afavorir comercialment a tots els paradistes. Tant la nova ubicació del mercat com la situació de les parades compta amb el vistiplau de les associacions de marxants.

Els ciutadans trobaran un mapa amb la ubicació de les parades a les quatre entrades al recinte, que estarà limitat perimetralment i comptarà amb control d’aforament. També es distribuiran cartells informatius arreu de la ciutat, així com s’informarà als veïns de la zona de les afectacions en l’estacionament de vehicles i talls de carrers durant la celebració del mercat.

L’alcalde ha posat èmfasi en els esforços de tot el sector, de la regidora i de tot el personal tècnic de l’Ajuntament que ha fet possible la nova ubicació, així com la important despesa econòmica que suposa el trasllat del mercat. Però ha reiterat que l’esforç era necessari i que calia assumir la despesa extraordinària tant per satisfer la demanda dels ciutadans com les necessitats de tot el sector dels marxants.