Detinguts tres homes com a responsables d’un homicidi imprudent a Sant Andreu de la Barca

Van negar conèixer l'operari que treballava per a ells sense contracte i que va morir en caure del sostre d'una nau

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 30 de novembre tres homes, amb edats compreses entre els 33 i els 44 anys i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte d’homicidi imprudent i un altre contra els drets dels treballadors. La investigació es va posar en marxa el 18 de novembre quan els Mossos van tenir coneixement de la mort d’un operari en caure del sostre d’una nau a Sant Andreu de la Barca.

Els agents van aconseguir identificar l’home, de nacionalitat russa, tot i la nul·la col·laboració dels testimonis de l’accident que van negar que fos treballador de l’empresa. Posteriorment, van esbrinar que el finat estava treballant sense contracte i sense les mesures de seguretat corresponents.

Els agents van esbrinar que, en aquells moments, una empresa de construcció subcontractada, amb seu a Esplugues de Llobregat, estava realitzant els treballs de reparació del sostre de la nau industrial tot i que, en un primer moment, els seus responsables van negar conèixer la víctima.

Els tres detinguts són l’administrador, el soci de l’empresa i l’intermediari que havien contractat el finat sense fer-li contracte laboral. L’intermediari, un compatriota de l’home mort, li oferia feines ocasionals en diferents obres.

El finat, de nacionalitat russa, vivia en una habitació de lloguer a Barcelona que compartia amb un fill menor d’edat. Els investigadors van contactar amb la seva dona, que en el moment dels fets es trobava a Rússia, per comunicar-li l’accident del seu marit, també van gestionar la tutela temporal del menor d’edat localitzant a una cosina del finat que es va fer càrrec temporalment del menor fins que va poder viatjar a Rússia amb la seva mare.

Els tres arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.