Detingut al Baix Llobregat un home que portava més de 400 mòbils robats

Els Mossos, que també van trobar tretze ordinadors, ja han pogut retornar un centenar de terminals als seus propietaris

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Abrera (Baix Llobregat) un home de 42 anys que portava 439 telèfons mòbils robats, amagats en bosses de plàstic a la cabina del seu camió. Els fets van passar el dijous 4 de febrer. Pels volts de les cinc de la tarda, agents que feien tasques de prevenció de robatoris van veure com l’home feia maniobres poc habituals, com si s’hagués perdut.

Els policies van acostar-s’hi i, al comprovar que estava nerviós i no col·laborava, van decidir registrar el camió. Durant la inspecció van trobar deu bosses de plàstic plenes de terminals, alguns d’ells precintats i d’altres sense cap tipus d’embalatge. Això va fer sospitar als agents que van comprovar l’origen dels telèfons. També van trobar tretze ordinadors.

Desprès de verificar de manera aleatòria tres dels mòbils, els Mossos van poder certificar que constaven com a robats en un assalt violent a un establiment de telefonia de Sant Andreu de la Barca, el passat 29 de gener. Els autors dels fets eren dos homes que havien entrat a robar amb cascos integrals per evitar que els reconeguessin i havien amenaçat els treballadors. Finalment, van aconseguir endur-se gran quantitat de telèfons mòbils i diners en efectiu.

Després del recompte, els investigadors van comprovar que quinze terminals pertanyien al robatori violent de Sant Andreu de la Barca. També han constatat que la resta de provenen de diversos fets delictius comesos arreu del territori.

De moment, els Mossos ja han pogut fer arribar un centenar de telèfons als seus propietaris i estan realitzant les gestions pertinents per retornar la resta d’aparells.

L’arrestat, que va haver de respondre per un delicte de receptació, va passar a disposició del jutge instructor que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.