Detenen un menor d’edat per robar en un institut al Maresme

El lladre, juntament amb tres joves més, s'havia endut material informàtic d'un altre centre educatiu de Llavaneres

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 27 de març un menor d’edat, com a presumpte autor de dos robatoris en dos instituts de la localitat de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Els fets van tenir lloc al voltant de les sis de la tarda, quan es va saber que s’havia produït un robatori amb força a un Institut de Llavaneres.

Al cap d’una estona de rebre l’avís, agents que es trobaven realitzant un dispositiu de vigilància d’escoles en el municipi de Sant Vicenç de Montalt van observar com quatre nois vestits de fosc anaven caminant amb actitud vigilant prop d’un Institut i com saltaven la seva tanca perimetral.

Tot seguit es va avisar a altres patrulles i van començar una recerca. Moments després, van poder localitzar els joves sortint del centre educatiu, saltant la tanca. Quant els lladres van veure la policia van sortir corrents en direcció a un camp proper, on es va enxampar un dels autors amagat en uns matolls. Aquest va quedar detingut com a presumpte autor d’un robatori amb força.

En comprovar les imatges del primer robatori, es va determinar que el mateix grup de joves havia entrat també a l’Institut de Llavaneres, d’on es van endur material informàtic. La investigació segueix oberta i no es descarten més detencions.

El menor detingut va declarar en dependències policials el mateix dia. La seva detenció va quedar sense efecte després d’informar a Fiscalia de Menors.