fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

Concentració per aturar el Pla de Ponent que vol fer 5.000 habitatges entre Gavà i Castelldefels

Els manifestants volen per protegir el “connector biològic” entre el parc natural del Garraf i el delta del Llobregat

Manifestació per frenar el Pla de Ponent a Gavà. ACN

Unes 700 persones, segons els organitzadors, s’han manifestat aquest dissabte a Gavà en contra del Pla de Ponent que preveu construir uns 5.000 habitatges entre el parc natural del Garraf i el parc agrari del Llobregat. Segons les entitats convocants –Ecologistes en Acció i la plataforma veïnal Aturem el Pla de Ponent-Salvem el Calamot i la Riera dels Canyars-, es tracta de la “major promoció en habitatge de Catalunya” i malmetrà el “connector biològic” que hi ha entre Gavà i Castelldefels. La concentració ha tingut dos escenaris: la carretera comarcal C-245 a l’altura de la Rambla i la plaça de l’ajuntament. Veïns i entitats ecologistes sostenen que el pla malmet la zona de gran valor ambiental i que el creixement previst és desmesurat.

Jaume Grau, portaveu de la plataforma Aturem el Pla de Ponent, ha explicat en declaracions a l’ACN que s’han manifestat per “fer palesa la oposició al projecte urbanístic que pretén construir prop de 5.000 habitatges en un sector de gran valor agrícola i natural de pràcticament 200 hectàrees i que significaria l’arribada de 12.000 habitants nous a Gavà en els pròxims anys”.

Grau ha dit que “aquest projecte és una aberració, un projecte especulatiu que respon més a l’interès econòmic de determinats inversors internacionals que no pas a les necessitats socials”. A més, ha criticat que “ignora completament la situació d’emergència climàtica i ecològica en què ens trobem”. “Les administracions i l’Ajuntament de Gavà haurien de prioritzar les millores dels sectors urbans i no pas la seva expansió”, ha reflexionat en veu alta.

Consulta ciutadana

La Plataforma aturem el Pla de Ponent ha anunciat que impulsarà “una consulta ciutadana d’acord amb la llei de consultes per tal que sigui la ciutadania la que es pugui pronunciar si vol o no vol ue es dugui a terme aquest pla urbanístic”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Unes 6.500 persones opositen per a 282 places de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Notícia següent

El CAP Baix Ebre recupera les especialitats d’anestesiologia, oftalmologia i aparell digestiu

Notícies relacionades