Badalona celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major

La majoria dels actes programats es faran de forma telemàtica a causa de la contenció del brot epidèmic de la pandèmia COVID-19

Badalona celebrarà des d’aquest divendres, 14 d’agost, i fins diumenge, dia 16, la Festa Major. Una festa on la majoria d’activitats es faran de forma telemàtica a causa de les mesures que cal adoptar en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia COVID-19. També hi haurà algun acte presencial amb les mesures de seguretat i higiene corresponents.

Aquest any Badalona recupera la celebració de Sant Roc, el dia 16 d’agost, com a copatró de Badalona, i que durant molts anys s’havia celebrat.

A més el dijous, 13 d’agost, es presentarà a partir de les 19 hores, al saló de plens (en directe per Instagram i Facebook), un nou element festiu de la ciutat, la Mulassa de Badalona. La Mulassa és un element festiu del bestiari que té forma de mula, i que trobem a tot el territori català. A les 21 hores, per YouTube, es podrà conèixer el procés de creació d’aquest nou element del seguici badaloní.

A les 20 hores s’inaugurarà l’exposició “És festa!” Mostra d’elements de la Festa Major (també en directe per Instagram i Facebook). La mostra, ubicada a la planta baixa de la Casa de la Vila, es podrà visitar els dies 14, 15 i 16 d’agost, d’11 a 14 hores i de 17 a 21 hores. L’aforament és limitat.

Divendres 14 d’agost

A les 19 hores, des del campanar de l’església de Santa Maria.

TOC DE VIGÍLIES

A càrrec de Campaners de Badalona (en directe per Instagram i Facebook).

A les 20 hores

PREGÓ

A càrrec de la Comissió de Festes de Badalona (visualització a YouTube).

A les 21 hores

LES MÚSIQUES DEL TÍPIC BALL DE BASTONS DE CANYET PATRIMONI SONOR DE LA FESTA

Acompanyats pels Garrofers, que parlaran de la música d’aquest ball badaloní, que té mes de 90 anys (visualització a YouTube).

A les 22 hores

CASTELLS DE FOC

Enguany, a causa de la COVID-19, no es pot celebrar el castell de focs en el lloc i de la manera habitual, però sí es podrà gaudir de sis petits castells de focs que es dispararan des de cada un dels districtes de la ciutat, sense assistència de públic, i de manera simultània.

A les 22.15 hores

CONCERT d’Àlex Bass & The Same Song Band

L’Alex Bass és un artista de reggae facturat a Badalona, que s’està consolidant amb força per les seves melodies tendres i per la puresa de la seva música (es podrà veure a Televisió de Badalona i a YouTube).

Dissabte 15 d’agost

A les 8 hores

MATINADES

(Visualització a YouTube a les 10 hores).

 A les 10.30 hores

35 ANYS DE LA RECUPERACIÓ DELS GEGANTS VELLS

Per YouTube s’explicarà el procés de recuperació dels gegants vells després d’haver estat molts anys desats i sense ballar.

11.20 hores

TOC DE FESTA MAJOR des del campanar de l’església de Santa Maria.

A càrrec de Campaners de Badalona (en directe per Instagram i Facebook).

11.30 hores

OFICI SOLEMNE de Santa Maria

A càrrec de la Parròquia de Santa Maria

Els gegants Anastasi i Maria, com ja és tradició, oferiran un ball i un ram de flors a la patrona. Els Catifaires de Dalt la Vila, en honor a la Mare de Déu confeccionaran una catifa al passadís central de l’església (ofrena en directe per Instagram i Facebook).

L’aforament és limitat.

14 hores

DINAR DE FESTE MAJOR

A càrrec de la Comissió de Festes.

Aquest any el dinar popular té un gust diferent i haurà de ser des de casa. Sorprèn els teus familiars o amics amb una gran paella de dinar de Festa Major i comparteix-ho a les xarxes socials amb l’etiqueta: #dinarfestamajorbdn. Amb aquesta etiqueta entraràs a participar al concurs del dinar popular de Festa Major, el guanyador tindrà un premi.

19 hores

ESPECTACLE FAMILIAR

Per un instant de Xirriquiteula Teatre i La Tresca i la Verdesca Per un instant és un espectacle musical nascut de les cançons de La Tresca i la Verdesca, portat a escena per Xirriquiteula Teatre (visualització a YouTube. També es podrà veure a Televisió de Badalona el dia 16, a les 9.45 hores).

19.45 hores

ESPECTACLE MÀGIA

Mag Màgia amb Enric Magoo

El mag badaloní fa un recorregut màgic per les diferents especialitats existents en el món de l’il·lusionisme, com són la màgia còmica, la manipulació, la màgia general i d’altres (visualització a YouTube. També es podrà veure a Televisió de Badalona el dia 16, a les 10.30 hores).

21.30 hores

LA PÓLVORA I LA FESTA: TRONADES I CALSTELLS DE FOCS

Amb Salvador Palomar.

Des de Reus, amb en Salvador Palomar, parlarem de castells de focs i tronades, dos conceptes que tenim dins la Festa Major badalonina (visualització a YouTube).

22 hores.

CONCERT

de Manuel Fernández (visualització a Televisió de Badalona i a YouTube).

El cantaor flamenc badaloní Manuel Fernández, que compta amb una àmplia trajectòria artística, interpretarà les seves cançons acompanyat d’un gran elenc d’artistes.

Diumenge 16 d’agost

8 hores

MATINADES (visualització a YouTube a les 10 hores).

10.30 hores

RECUPEREM SANT ROC COM A SOLEMNITAT BADALONINA

Amb la família Fluvià i el Patronat de Sant Roc d’Arenys de Mar. Sabíeu que Sant Roc es copatró de Badalona? Per saber-ne més parlarem amb la família Fluvià, que ens ho explicaran. Des d’Arenys de Mar, coneixerem la història i les arrels de la festivitat de Sant Roc.

11.15 h

TOC DE FESTA: SANT ROC

Des del campanar de l’església de Santa Maria.

A càrrec de Campaners de Badalona (en directe per Instagram i Facebook).

11.30 h

OFICI DE SANT ROC

a l’església de Santa Maria.

A càrrec de la Parròquia de Santa Maria.

Els diferents entremesos, com és tradició, faran ofrenes a l’ofici del copatró de Badalona (en directe per Instagram i Facebook).

L’aforament és limitat.

14 hores

VERMUT I CONCERT CONFINAT

Amb Els Perdigots, Tocats del Grall, Can Rayos X i grup de grallers (en directe per Instagram i Facebook).

Aquesta Festa Major es podrà seguir a través de:

·         facebook.com/festamajorbdn

·         twitter.com/festamajorbdn

·         instagram.com/festamajorbdn

·         youtube.com/festamajorbdn

·         www.badalona.cat