Adif prolongarà un mes les obres a la R4 entre Martorell i Els Monjos

Estava previst que el projecte es completés aquest 16 de novembre, però finalment acabarà a mitjans de desembre

Imatge de l'andana a l'estació de Martorell amb avisos del tall de la R4. ACN

Adif prolongarà un mes les obres a l’R4 de Rodalies entre Martorell i Santa Margarida i Els Monjos per “causes alienes i imprevistes” a la planificació. Inicialment, estava previst que l’execució del projecte –vinculat al desenvolupament del Corredor Mediterrani- es completés el pròxim 16 de novembre, però segons ha confirmat un portaveu d’Adif a l’ACN, les obres finalment acabaran a mitjans de desembre.

Segons ha informat l’empresa a través d’un comunicat, un dels motius que ha provocat el retard en les obres és la vaga del personal de circulació d’Adif a Barcelona, que impedia fer operacions durant la nit. Per altra banda, la companyia atribueix el retard a “afectacions derivades de la covid-19”.

Segons el director general de construcció d’Adif, Juan Pablo Villanueva, les obres ja s’estan reprogramant amb l’objectiu “d’optimitzar terminis i ajustar al màxim la data de finalització”. “El nostre interès és acabar quan abans les obres i reduir l’afectació als viatgers”, ha assenyalat.

Els treballs, que van començar el passat 25 de juliol, han obligat a aturar la circulació de trens entre Sant Sadurní d’Anoia i Martorell, mentre que entre Sant Sadurní d’Anoia i Santa Margarida i Els Monjos hi ha una sola via en funcionament. Com a alternativa, Adif ofereix la possibilitat de fer el trajecte en autobusos llançadora.