Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Adif desmantellarà la via 4 de l’estació de La Garriga

Començarà el 23 d'agost

L’estació de la Garriga. CEDIDA

Adif posarà en marxa el 23 d’agost una nova fase de les obres de desdoblament del tram de la R3 Parets del Vallès-La Garriga. Concretament, procedirà al desmantellament de la via 4 de l’estació de La Garriga, on es construiran edificis tècnics d’instal·lacions i de gestió del trànsit ferroviari. Això comportarà també una modificació de l’actual esquema d’explotació de l’estació.

Aquesta operació s’inclou en el projecte constructiu per a la execució de nous enclavaments electrònics, la renovació dels circuits de via, senyals, accionaments, cables, així com tots els elements de camp i cabina a les estacions de Parets, Granollers-Canovelles, Les Franqueses i La Garriga. La inversió en aquesta actuació supera els 10 milions d’euros.

Adif va licitar el passat 13 de juliol les obres del projecte de via i electrificació per al desdoblament del tram Parets del Vallès – la Garriga de la línia R3 de Rodalies, que uneix Barcelona per un import de 66 milions d’euros, més 8,5 milions de subministraments.

El desdoblament es farà en un tram de 17,1 quilòmetres a través de Parets del Vallès, Montmeló, Granollers, Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga, tots al Vallès Oriental, entre les estacions de Parets i de la Garriga.

Entre d’altres, l’obra inclou la construcció de 9 viaductes, 7 passos superiors i 9 passos inferior, així com 5.304 metres de mur. S’aixecarà la superestructura de la via actual i dels aparells de la via i es rectificarà el traçat per executar una nova plataforma sobre la qual es muntarà la nova via.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cambrils obre un pas de vianants per creuar la via al costat de l’antiga estació

Notícia següent

La URV a Tortosa substituirà el Pavelló Firal com a punt de vacunació temporal

Notícies relacionades