A presó cinc membres d’un grup criminal especialitzat en el tràfic de cocaïna al Vallès Oriental

Els Mossos el donen per desmantellat després de quatre registres a indrets com Granollers i les Franqueses del Vallès

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup criminal especialitzat en el tràfic de cocaïna al Vallès Oriental. El dispositiu va permetre detenir els cinc membres que en formaven part, que ja han ingressat a presó per un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal.

Les detencions es van fer el 30 de setembre amb un dispositiu format per agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i el Grup Especial d’Intervenció (GEI). Es van fer quatre entrades i registres. Concretament, dues a Granollers, una a les Franqueses del Vallès i una a La Roca del Vallès i es van localitzar 200 grams de cocaïna amb un valor al mercat negre de 10.800 euros.

La Unitat d’Investigació de Granollers va iniciar una investigació a l’abril després de detectar-se un punt de venda de cocaïna molt freqüentat a Granollers. Els compradors contactaven telefònicament amb els venedors i s’acostaven al domicili a una hora pactada. Quan arribaven, un dels venedors ja els esperava al carrer per fer l’intercanvi ràpidament.

Segons informa Mossos, el grup prenia moltes mesures per evitar ser descoberts. Vigilaven l’entorn per detectar possibles seguiments per part de la policia, canviaven sovint de vehicle, fins a cinc cops en un mes. A més, qui preparava la cocaïna per vendre sempre era una persona diferent de la que la venia. Així mateix, repartien la droga en diversos domicilis perquè, en cas de registre, no es localitzés tota. I davant la sospita de ser investigats, canviaven els rols dins l’organització i fins i tot els punts de venda.

Els investigadors van concloure que el grups estava format per cinc persones i que utilitzaven diversos domicilis que tenien funcionalitats diferents (emmagatzematge, preparació de dosis, venda de cocaïna, entre d’altres).

Arran d’aquesta informació, el 30 de setembre es va fer un dispositiu amb agents de l’ARRO i GEI i en total es van fer quatre entrades i registres. Concretament, a dos domicilis de Granollers, un de la Roca del Vallès i un de les Franqueses del Vallès. Es van poder detenir cinc persones, tots els membres del grup, per un delicte contra la salut pública i per pertinença a grup criminal. També es van localitzar 200 grams de cocaïna valorada en 10.800 euros al mercat negre, balances de precisió, estris per preparar les dosi i més de 20.000 euros en efectiu.

D’altra banda, durant els mesos d’estiu, la comissaria de Granollers va incrementar la seva activitat policial intensificant el seu patrullatge, principalment als barris de Canovelles i Granollers, per donar resposta a una demana veïnal.

Els detinguts van passar el divendres 2 d’octubre a disposició del Jutjat de guàrdia de Granollers que va ordenar l’ingrés a presó de tot el grup.