Aquest diumenge, Castelldefels se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

Avatar photo

Aquest diumenge 24 de setembre, Castelldefels celebra una nova edició de la Pedalada i la Festa de la Bicicleta, activitats organitzades per l’Ajuntament de Castelldefels i emmarcades a la Setmana Europea de la Mobilitat, enguany sota el lema “Combina i mou-te”.

La Pedalada comença a les 10 hores, amb sortida des de la plaça de l’Església, mentre la Festa de la Bicicleta es farà a partir de les 11:30 hores al parc de la Muntanyeta. Aquesta activitat inclou una botifarrada popular gratuïta per a les persones participants.

 

La Pedalada, amb un recorregut de 7,3 quilòmetres (veure plànol adjunt), és una activitat familiar per a tots els públics. Malgrat això, s’han de cumplir alguns requisits: respectar en tot moment les normes de trànsit i indicacions dels agents de policia i del personal de l’organització , principalment no envair el sentit contrari en trams amb trànsit obert; prohibició de bicicletes infantils d’equilibri sense pedals; no està permès portar mascotes; no hi poden participar persones amb Vehicles de Mobilitat Personal (patinets, plataformes, rodes i altres ginys).

Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

L’edició d’enguany porta per lema “Combina i mou-te!”.

Els objectius principals de la Setmana són:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

No hi haurà peatges a les autovies el 2024: Espanya pacta amb Brussel·les

Notícia següent

Girona torna a encendre la columna lluminosa de la plaça de Miquel Santaló

Notícies relacionades