Aplacen un vol a l’Aeroport del Prat per amenaces terroristes

La Guàrdia Urbana investiga els missatges que va enviar una persona no identificada

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Guàrdia Civil investiga un incident que ahir a la nit va deixar a terra a desenes de persones que havien de volar entre Barcelona i Tel Aviv amb Vueling des de l’Aeroport del Prat, segons ha avançat Elnacional.cat.

El vol estava previst a les dotze de la nit del dilluns, però en el moment de l’embarcament els passatgers van rebre missatges amenaçadors en els seus aparells mòbils, que van ser investigats per l’Institut Armat.

Encara que es tracta com un incident amb falsa alarma, s’ha obert una recerca per part de la Guàrdia Civil, els responsables de la zona aire de l’aeroport del Prat, amb la finalitat d’aconseguir saber qui va ser la persona que va enviar aquests missatges que van generar por, alarma i, al mateix temps, també van obligar a ajornar el vol que havia de cobrir la ruta entre Catalunya i Israel. Per la destinació de l’avió, una zona calenta respecte al terrorisme islàmic, el capità de l’avió, quan va tenir coneixement d’aquesta informació, va alertar als serveis de seguretat de l’aeroport que van activar l’alerta local amb la Guàrdia Civil.

Una persona, que encara no ha estat identificada, va enviar missatges on es proferien reivindicacions de caràcter terrorista. Per seguretat, encara que els missatges no deien que hi havia una bomba a l’aeronau, es van desallotjar tots els passatgers i es va inspeccionar l’avió amb agents especialistes en desactivació d’explosius GEDEX de la Guàrdia Civil i els guies canins, resultant ser una falsa alarma. No obstant això, el vol es va ajornar i no ha pogut sortir fins a aquest matí, a les set del matí.