Amenacen a homes amb la difusió d’imatges seves de caràcter sexual

Els arrestats gravaven les relacions sense que les víctimes ho sabessin i els intimidaven si es negaven a pagar

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes de 23 i 30 anys de Barcelona que es dedicaven a extorquir altres homes amb imatges de caràcter sexual. Els arrestats contactaven amb les víctimes i gravaven d’amagat les relacions que mantenien. Aleshores els enviaven missatges de manera continuada demanant-los quantitats importants de diners a canvi de no difondre les imatges. Si la víctima es negava a pagar fins i tot l’amenaçaven de mort.
En un dels casos, els detinguts van enviar imatges de persones decapitades per intimidar encara més la víctima. En total els Mossos van rebre dues denúncies relacionades amb els fets i la investigació va portar a detenir els dos implicats. En la primera, els extorsionadors van demanar 400 euros d’entrada, amenaçant de mort la víctima si no abonava el que els diners a través d’una aplicació que connecta el telèfon a un compte bancari. Posteriorment van exigir-li 620 euros més, i finalment, 1.000 euros més que la víctima es va negar a pagar. Va ser en aquesta ocasió quan els arrestats van arribar a enviar fotografies de persones decapitades a la víctima.

En el segon cas, es van fer tres reclamacions de 500 euros sota amenaça de fer públiques les imatges, així com de fer-li mal a ell i a la seva família. Finalment, la víctima va acabar pagant. Per intentar evitar que els descobrissin, els dos homes feien les extorsions des de telèfons mòbils diferents. La investigació va relacionar aquests fets delictius amb dos homes que van ser detinguts el 24 de novembre després de ser citats a comissaria.Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van acabar detenint els dos homes el passat dimecres 24 de novembre, per la seva presumpta participació en delictes d’amenaces, coaccions i extorsions en una modalitat delictiva coneguda per ‘sextorsió’.

Han quedat en llibertat a l’espera que se’ls citi a declarar.