Almenys un gos mort a Barcelona amb una croqueta de claus al carrer

La Guàrdia Urbana investiga diferents casos d'aliments amb claus que es deixen a zones verdes i parcs amb la intenció de matar els animals

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Guàrdia Urbana de Barcelona investiga la mort d’un gos a la ciutat que s’havia menjat una croqueta plena de claus mentre passejava pel carrer. Es tracta del primer cas mortal, però fonts policials indiquen que s’han trobat diversos aliments similars en carrers, places i parcs del districte de Sant Andreu i que almenys tres gossos més han estat víctimes d’aquests fets.

 

Concretament, aquests aliments s’han detectat als parcs de la Pegaso i d’Antoni Santiburcio; als carrers de São Paulo, de Roine i de Peronella; i al recinte de la fàbrica Fabra i Coats. Segons el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, un veí va presentar una denúncia després que el seu gos consumís un d’aquests aliments prop de La Maquinista.

 

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha exigit que “es reforcin les investigacions” sobre aquests fets i ha demanat la intervenció d’agents policials de paisà per enxampar l’autor o autors dels fets ‘in fraganti’. Tal com recull ‘La Vanguardia’, Jordí Martí Galbis, de Junts, també ha demanat al govern municipal que es reforcin els recursos de la Guàrdia Urbana per esclarir els fets.

 

Fa només un parell de mesos, al gener, les associacions animalistes de la ciutat ja van denunciar que en les mateixes zones s’estaven produint enverinaments als animals de companyia.

 

Concretament, l’Espai Gos Bcn va denunciar que almenys quatre gossos havien resultat intoxicats després d’acudir al parc de La Pegaso amb els seus amos. Els símptomes que presentaven incloïen “vòmits i diarrees amb sang”, compatibles amb una intoxicació. En aquest mateix parc han aparegut trossos de carn amb claus recentment.