Alerta per contaminació atmosfèrica per partícules en 40 municipis de Barcelona

  Es recomana als municipis que parin o redueixin les activitats i obres amb materials pulverulents

  La Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha activat aquest dimarts un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de panícules en 40 municipis de l’àrea de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric, informa l’Executiu català en un comunicat.

  El departament ha concretat que a més de la capital catalana s’inclouen altres 39 municipis: Badalona, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí (Barcelona).

  També s’inclouen en la llista Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, i Sant Fost de Campsentelles (Barcelona).

  El Govern ha aclarit que l’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que aquest “s’hagi de produir necessàriament”, i el seu objectiu és reduir les emissions contaminants per a evitar aquest episodi.

  Així, des del departament indicaran en panells lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat i instaran la ciutadania a utilitzar el transport públic.

  També notificaran a les activitats industrials, obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols previstos en aquests casos; i recomanaran als municipis que parin o redueixin les activitats i obres amb materials pulverulents.