L’Ajuntament presenta el projecte de l’institut escola de Parets

Una de les idees del projecte és també compartir espais comuns, com el pati o el gimnàs, per treure el màxim de partit al terreny

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Parets del Vallès ha presentat avui el projecte de l’institut escola de Parets a la Sala de Plens de l’Ajuntament. La presentació ha estat presidida per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado; la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia; i l’arquitecte redactor del projecte de l’estudi RGA arquitectes, Barto Busom.

El projecte conté una proposta d’edificació amb materials sostenibles, en la que es vol assolir el màxim d’integració amb altres edificacions i la connexió amb la resta de l’edifici per fer-lo el més funcional possible. Una de les idees del projecte és també compartir espais comuns, com el pati o el gimnàs, per treure el màxim de partit al terreny. El projecte s’enviarà al Departament d’Educació de la Generalitat per donar el vistiplau i preparar el projecte executiu. La licitació està prevista per a finals d’any i, un cop adjudicada, la durada de les obres serà de deu mesos.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha declarat que “tenim el projecte ja tancat i acabat i volíem ensenyar-lo al col·lectiu de l’escola, de l’Institut La Sínia i l’Escola Lluís Piquer. És amb materials nobles, amb l’interior de fusta, com s’ha ensenyat, amb materials acurats i mediambientalment sostenible. S’ha ensenyat la ubicació, s’ampliarà el pati actual cap a l’avinguda de Catalunya per obtenir unes dimensions importants. Hi ha hagut molta participació per part dels assistents, amb preguntes, i el que ens toca ara a nosaltres és passar-ho al departament, que és qui donarà el vistiplau.”

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, afirma que “avui hem presentat el projecte de l’institut escola i ho hem volgut fer dins de la comunitat educativa, tant als dos equips del claustre del Lluís Piquer com de La Sínia, que són els centres que es fusionaran en aquest nou projecte, com també a les famílies dels dos centres. Ha estat una trobada força interessant, on les famílies han tingut l’oportunitat de preguntar les seves inquietuds. També hi ha assistit en Barto Busom, l’arquitecte adjudicatari del projecte i que ens ha ajudat molt a resoldre algunes qüestions, i penso que serà un projecte magnífic per al nostre municipi i poder comptar amb una oferta pública des d’I3 a 4t de l’ESO al barri antic.”