Badalona recorre la sentència que impedeix l’enderroc de la Mobba

El govern municipal no creu que l'edifici pugui ser un BCIL i defensa que una part de la fàbrica sí podria anar a terra

L'antiga fàbrica Mobba de Badalona, el 4 de maig de 2021 (horitzontal)

L’Ajuntament de Badalona, segons ha pogut saber l’ACN, ha presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la sentència que impedeix l’enderroc de l’antiga fàbrica Mobba. El govern municipal entén que hi ha una part de l’edifici que sí que podria anar a terra per fer-hi una plaça i creu que en el context jurídic actual això no seria possible. Ara fa un any, el jutjat contenciós administratiu número 14 de Barcelona va parar els peus al llavors govern del PP, que pretenia enderrocar la Mobba totalment. El jutge es va valer d’un informe de la Generalitat que alertava de l’interès i les qualitats arquitectòniques de l’edifici, que podria inclús ser declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

El govern actual (PSC, ERC, comuns i Junts) no té intenció d’enderrocar tot l’edifici, però no comparteix el fet que la Mobba pugui ser un BCIL i tampoc creu necessari conservar la fàbrica totalment, segons fonts municipals. De fet, en l’inici del conflicte la Comissió del Patrimoni de Badalona ja va rebutjar l’opció de protegir l’edifici.

Per la seva banda, el Grup de Treball de la Mobba (GTM), que comparteix part dels objectius amb el govern actual -enderrocar la part de la Mobba que no té interès arquitectònic i mantenir l’antiga fàbrica per donar-li una nova vida- retreu al consistori que no hagi volgut arribar a un acord extrajudicial i els insti ara a mantenir el litigi als tribunals.

En aquest sentit, el GTM ha respost al recurs de l’Ajuntament davant el TSJC i exigeix que es compleixi la sentència del jutjat contenciós administratiu.