Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Aigües de Mataró comença els treballs de construcció d’un dipòsit d’aigua freda per millorar la xarxa del TubVerd

Avatar photo

Aigües de Mataró ha començat els treballs de construcció d'un dipòsit d'acumulació d'aigua freda per a la xarxa del TubVerd

TubVerd és un servei 100% municipal, impulsat per Aigües de Mataró, SA, amb l’objectiu de desenvolupar projectes energètics que ajudin a fer més sostenible el model de ciutat. És una xarxa urbana que distribueix calor i fred en un projecte innovador i alineat amb els principis de l’economia circular.

El subministrament d’aquesta energia tèrmica es fa mitjançant una doble xarxa de canonades soterrades que transporten fins als edificis connectats aigua freda i calenta (per climatització i aigua calenta sanitària). La font de producció de calor principal és el vapor generat en el procés d’incineració de la fracció resta de les escombraries al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. L’energia primària del TubVerd és, per tant, local i no fòssil.

El nou dipòsit d’acumulació d’aigua freda està construït de formigó armat, estarà aïllat tèrmicament i tindrà unes dimensions generals de 25x15x12 m3. El seu volum útil serà de 3.600 m³ (les dimensions d’una piscina olímpica i mitja) i disposarà d’una capacitat d’emmagatzematge de 40 MWh.

La funció d’aquest dipòsit serà la d’acumular l’aigua freda produïda per l’actual parc de màquines refredadores durant l’horari nocturn, quan hi ha baixa demanda per part dels clients. A més, durant la nit el cost elèctric i les condicions ambientals són més favorables que durant l’horari diürn. L’energia acumulada durant la nit es podrà subministrar segons la demanda durant el dia.

La construcció del dipòsit també permetrà, en un futur, la instal·lació d’una planta fotovoltaica a la coberta, que ampliaria la capacitat de la que ja es troba en funcionament a l’edifici de TubVerd.

La inversió en aquest dipòsit d’aigua freda permetrà donar servei als edificis que s’estan construint al nou sector Iveco-Renfe-Farinera-Torre Barceló.

TubVerd continua ampliant les seves instal·lacions perquè la ciutat de Mataró pugui apostar per aquesta font d’energia sostenible, basada en energia d’origen local i que prové de l’economia circular.

Les obres tenen una durada prevista de 10 mesos, han estat adjudicades a RIGEL OVER SL i tenen un cost d’1.314.334 € (IVA inclòs).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seven − one =

Notícia anterior

Detingut un noi de 21 anys per la mort violenta d’un home a Vic

Notícia següent

Vilafranca obre les inscripcions a la 7a edició del Fem un Tasta Vins

Notícies relacionades