Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Afectacions a la mobilitat per la F1 a BCN: detalls i horaris

Avatar photo
Demà es durà a terme l’exhibició de monoplaces pel centre de la ciutat i comportarà diverses afectacions de trànsit
Mobilitat
Plànol on s’indiquen els carrers que tindran alguna afectació. Font: Aj Barcelona

Demà Barcelona acull l’exhibició de monoplaces de la F1 al centre de la ciutat, en motiu de la celebració del Fórmula 1 Fan Festival, que té programades diverses activitats durant tota la setmana. Aquest esdeveniment, que començarà a les 18 hores i servirà per escalfar motors abans del Circuit Barcelona-Catalunya del pròxim cap de setmana, generarà una sèrie d’afectacions a la mobilitat i al trànsit al nucli urbà. 

On es durà a terme

L’esdeveniment tindrà lloc al passeig de Gràcia, entre la plaça de Catalunya i el carrer d’Aragó, sense afectar-lo, amb un circuit que  tindrà una longitud aproximada de 630 metres. En aquest àmbit, els vehicles de Fórmula 1 realitzaran un recorregut lineal en sentit muntanya i retornaran pel mateix recorregut en sentit mar. Les àrees d’observació per al públic estaran situades a ambdós costats del traçat. També es disposarà d’un espai de boxes que estarà emplaçat a la calçada muntanya de la plaça de Catalunya i d’una tribuna d’accés reservat situada a la calçada central del passeig de Gràcia, a tocar del carrer d’Aragó.

L’Ajuntament, mitjançant la Guàrdia Urbana, ha elaborat un dispositiu especial per a gestionar el trànsit pels carrers. A partir d’avui han començat els primers talles i serà dimecres 19 de juny quan es produeixin les restriccions de pas.

Les restriccions de trànsit

Des del dimarts 18 de juny a les 16:00 hores i fins al dijous 20 de juny a les 6:00 hores els vehicles no podran circular per l’àmbit més proper a la plaça de Catalunya, que inclou les vies següents:

  • Ronda Sant Pere i ronda de la Universitat (entre Pau Claris i Rambla Catalunya)
  • Plaça de Catalunya (banda Besòs i calçada muntanya)
  • Passeig de Gràcia (entre plaça de Catalunya i la Gran Via)
  • Carrer de Casp (entre el passeig de Gràcia i Pau Claris)

Els vehicles que circulin per la Ronda Sant Pere en direcció a la plaça d’Urquinaona es desviaran per Roger de Llúria o Pau Claris; els que circulin per plaça Catalunya en sentit muntanya hauran d’agafar el carrer Fontanella; i, finalment, el trànsit que baixi en sentit mar pel passeig de Gràcia haurà de desviar-se per la Gran Via.

A partir de les 22:00 hores d’avui i fins al dijous 20 de juny a les 6:00 hores, a les restriccions ja implantades s’afegirà un nou tall de circulació:

  • Passeig de Gràcia, entre la Gran Via i el carrer Aragó, sense afectar les transversals.

El principal itinerari alternatiu de pujada serà Roger de Llúria i el trànsit que baixi pel passeig de Gràcia quedarà desviat a l’altura del carrer d’Aragó.

El 19 de juny, dia de l’exhibició, serà la jornada amb major afectació a la mobilitat i és quan es produiran els principals talls de trànsit a la zona centre, que se sumaran als que ja estaven en marxa des del dia anterior. Les noves restriccions a la circulació s’implantaran el dimecres a partir de les 11:00 hores i estaran operatives fins a les 23:00 hores del mateix dia. A aquesta hora es tallaran tres vies transversals que creuen el passeig de Gràcia:

  • Gran Via de les Corts Catalanes (entre Rambla Catalunya i Pau Claris)
  • Carrer Diputació (entre Rambla Catalunya i Pau Claris)
  • Carrer de Consell de Cent (entre Rambla Catalunya i Pau Claris)

En direcció Besòs-Llobregat, es recomana no circular ni per la Ronda Sant Pere ni pel carrer de la Diputació en l’àmbit central de la ciutat i buscar altres vies alternatives. En el cas de seguir circulant per aquests carrers els desviaments estaran implantats al carrer de Roger de Llúria i al carrer de Pau Claris. El carrer del Consell de Cent restarà tallat a Balmes i els vehicles s’hauran de desviar per aquesta via en sentit mar.

Aquestes seran les vies que patiran les principals afectacions. Font: Aj de Barcelona

Alternatives de transport públic

Des de l’Ajuntament es recomana reduir al màxim l’ús del vehicle privat i utilitzar el transport públic. Malgrat la recomanació, les línies d’autobús que circulen per la zona on es farà l’exhibició també variaran el seu recorregut.  A partir del dimarts 18 de juny a les 16:00 hores quedaran afectades les línies següents de TMB: D50-H16-V15-19-22-24-52-54-55-67.

El dimecres 19 de juny a partir de les 11:00 hores a les línies afectades del dia anterior s’hi sumaran tres línies més:  l’H12, la X1 i la 7 que passaran  a desviar-se per recorreguts alternatius. Les línies d’autobús nocturnes, metropolitanes i interurbanes també veuran afectat el seu recorregut en la zona central de la ciutat, el 18 i el 19 de juny. Totes les línies d’autobús recuperaran el seu itinerari habitual a partir de dijous 20 de juny a les 6:00 hores.

Els vianants

Demà, a partir de les 15:00 hores, els vianants no podran creuar el passeig de Gràcia entre la plaça de Catalunya i el carrer d’Aragó. Aquelles persones que necessitin desplaçar-se en direcció Llobregat-Besòs i a la inversa hauran d’anar a buscar el creuament a la Ronda Sant Pere o bé pujar fins al carrer d’Aragó. A partir de les 20:00 hores, i de manera gradual, començaran a retirar-se les restriccions de pas als vianants.

L’Ajuntament ha facilitat aquest enllaç per poder seguir en directe les noves informacions sobre les restriccions de la mobilitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ten + fifteen =

Notícia anterior

Talls parcials a les línies L5, L2, L4 i L10 nord del Metro

Notícia següent

El contracte de la recollida de residus a Tarragona es decidirà amb els vots del PSC, Junts i els ex-consellers de VOX

Notícies relacionades