Afectacions de trànsit aquest diumenge per la Mitja Marató a Terrassa

Coincidint amb la Mitja Marató, s'instal·larà un punt de vacunació de la Covid-19 a l'inici del parc dels Catalans

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Amb motiu de la celebració aquest diumenge, 23 de gener, de la 22a Mitja Marató Ciutat de Terrassa i la 16a Cursa Santi Centelles, l’Ajuntament de Terrassa ha disposat diverses alteracions en l’organització del trànsit i els recorreguts dels autobusos urbans, que s’aplicaran al llarg del matí, des de les 8 h fins a la finalització dels actes o bé fins al pas del darrer corredor per cada punt. Es preveu que la prova s’acabi entre les 13 i les 13.30 h. La Mitja Marató sortirà a les 10 h, i la Cursa Santi Centelles, amb un circuit de 5 km, ho farà 15 minuts després (10.15 h).

Totes dues proves sortiran i arribaran al mateix punt, a la rambla d’Ègara, concretament a l’alçada del carrer de Vallhonrat la sortida, i del carrer del Doctor Cabanes l’arribada. Aquest any s’ha modificat el recorregut, amb l’objectiu de garantir la seguretat dels corredors i la mobilitat de la ciutadania en diverses zones de la ciutat, per les que transcorre la cursa. Respecte això, s’ha modificat l’inici de la cursa, que passarà per Rambla d’Ègara, entrarà per Iscle Soler, carrer de la Cisterna i carrer de Vallhonrat per pujar per Rambla d’Ègara altra vegada en sentit contrari de la marxa fins a Arquímedes, on retornarà al sentit de la marxa.

A partir de les 6.15 h de diumenge es tallarà totalment el trànsit de la rambla d’Ègara, entre la carretera de Martorell i la plaça d’Enric Granados, zona reservada al muntatge de les infraestructures de la prova i l’escalfament dels corredors. Aquest tall de trànsit inclou també els carrers transversals d’aquest tram. No es permetrà la circulació per la rambla d’Ègara, en el tram que va des del Doré fins al Portal de Sant Roc, fins que la prova finalitzi i es retirin els elements de la cursa, al voltant de les 14 h.

El village amb tots els serveis i carpes dels patrocinadors s’ubicarà al parc dels Catalans. Aquest any a més hi inclourà un punt de vacunació contra la Covid-19. Des d’avui divendres ja s’estan muntant aquests elements, que continuaran durant tota la jornada de demà i el mateix diumenge.

Una altra via important de la ciutat que es veurà afectada és el passeig del Vint-i-dos de Juliol, que es tallarà totalment en els dos sentits entre la rambla d’Ègara i els carrers d’Almeria i de Sant Damià. Aquest tall s’anirà modificant segon el pas de les dues proves, quedant totalment obert al voltant de les 11 h, quan finalitzi la cursa Santi Centelles.

Com a norma general, es tallaran al trànsit totalment o en algun dels seus sentits totes les vies per on transiti la prova al pas dels corredors des del pas de la bandera vermella de la Policia Municipal fins que arribi el vehicle policial de tancament de la prova. Els carrers transversals a l’itinerari també podran patir restriccions de trànsit com a mesura de seguretat perquè els vehicles no arribin a l’alçada dels atletes.

Punt de vacunació coincidint amb la Mitja Marató

Coincidint amb aquest esdeveniment esportiu, CatSalut, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i l’Assemblea Local de Creu Roja Terrassa, instal·larà un punt de vacunació contra la Covid-19. El punt, senyalitzat amb una banderola blava on es llegirà Punt de Vacunació Covid, es trobarà a l’inici del parc dels Catalans en horari de 10 a 13 h.

En el punt de vacunació s’administraran dosis a persones majors de 12 anys i dosis de reforç a persones majors de 18 anys amb aquestes condicions: persones amb 30 anys o més, cinc mesos després d’haver rebut la segona dosi de la vacuna i persones d’entre 18 i 29 anys, vuit mesos després d’haver rebut la segona dosi de la vacuna. Si les persones ja han patit la Covid, les condicions per rebre la dosi de reforç són: persones de 65 anys o menys, quatre setmanes després d’haver estat detectat com a cas positiu i persones majors de 65 anys, just després de la recuperació de la Covid-19. Les persones que desitgin vacunar-se hauran de portar el DNI i la targeta sanitària.

Itinerari de la cursa i afectacions al transport

Per part del Servei de Mobilitat s’han dissenyat tres plànols, un sobre l’itinerari de la cursa i dos més per al transport urbà i el desviament de les diferents línies d’autobusos el mateix diumenge i sobre les vies alternatives de mobilitat del trànsit mentre duri la prova.

Trobareu totes les afectacions de trànsit i del servei de transport municipal urbà a: https://www.terrassa.cat/transit.

Pel que fa al servei de taxi, quedarà sense servei la parada 1 “Terrassa-Rambla” i s’habilitarà la parada provisional del carrer de Columel·la. També quedaran afectades la 4 “Cap Rambla”, que se situarà en direcció descendent al carril bus – taxi, la 3 “Estació del Nord” i la 7 “Francesc Macià”.