Adif confia reprendre les obres de la Sagrera a principis del 2018

Avatar photo

L'administrador ferroviari no descarta haver d'anul·lar els contractes amb les adjudicatàries i tornar-los a licitar

Les obres de l’estació de la Sagrera no es podran reprendre fins a principis del 2018, segons ha informat aquest dijous ‘La Vanguardia’ i ha confirmat l’ACN de fonts d’Adif. L’administrador ferroviari està pendent dels informes tècnics que hauran de verificar les obres que realment s’han executat, una investigació que acabarà al mes d’agost. Un cop acabats aquest peritatges i presentats al jutjat, caldrà fer diversos procediments administratius abans de poder tornar a començar l’obra, de manera que la burocràcia endarreriria l’inici d’obres fins a l’any vinent. Un cop es conegui l’estat de les obres, l’administrador ferroviari decidirà si encarrega la continuació dels treballs a les mateixes empreses adjudicatàries o si anul·la el contracte i torna a licitar les polèmiques obres.

Un balanç oficial d’Adif admet que el grau d’execució del contracte per a l’estructura de l’estació de l’AVE, pressupostada en 380 milions d’euros, és només del 21%. El contracte dels accessos viaris i ferroviaris, de 231 milions, està executat en un 40%. Totes dues obres es van adjudicar a sengles Unions Temporals d’Empreses (UTEs) formades per diverses constructores: L’encarregada de fer l’estructura la formen Dragados, Acciona, Comsa i Acsa i la dels accessos, Rubau, Copisa, FCC i Ferrovial Agroman.

Adif va portar el cas a la Fiscalia el novembre del 2014 i va aturar els treballs, després que una auditoria interna detectés pagaments a constructores per obres que no s’havien realitzat. Com recorden fonts de l’administrador ferroviari, el contracte de l’estructura de l’estació es va suspendre l’agost del 2015 i el dels accessos, l’octubre del mateix any.

Aquest dijous, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, té previst reunir-se amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i en la robada s’abordarà aquesta qüestió.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Èxit a Alícia al país de la música al Conservatori de Música de Reus

Notícia següent

25 detinguts per traficar amb cocaïna amagada a l’interior de maons

Notícies relacionades