Actuació integral de neteja viària a sis carrers del barri de les Planes

Amb l’acció Net i polit, del 12 al 28 de maig es netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà

Treballadors fent la neteja de carrers a L'Hospitalet.

Sis carrers del barri de les Planes al voltant dels Blocs de la Florida són objecte del 12 al 28 de maig d’una actuació integral de neteja viària: el carrer dels Pins, el carrer del Llorer, el carrer de les Mimoses i el carrer dels Garrofers; l’avinguda del Nord, entre el carrer del Teide i l’avinguda de Catalunya; i la vorera nord del carrer del Teide, entre l’avinguda del Nord i el carrer de les Mimoses.

Amb l’acció Net i polit, s’hi netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya de petites actuacions urbanístiques de reparació de l’espai públic, amb la revisió de l’estat de l’enllumenat, la senyalització viària i les papereres, a més de la neteja de les ubicacions dels contenidors i la retirada de les herbes que creixen a terra.

Dins de les actuacions municipals per preservar l’espai públic, l’Ajuntament va iniciar l’any 2016 l’acció Net i polit a l’avinguda de Severo Ochoa i els carrers dels voltants, al barri de Pubilla Cases. L’any 2017 es va fer a la ronda de la Torrassa, l’avinguda del Metro i la zona de vianants del Mercat de Santa Eulàlia.

L’actuació va continuar el 2018 a la Torrassa, amb la neteja integral de la ronda de la Via i dels carrers de Santiago Apòstol, d’Holanda i de Rafael Campalans; a Santa Eulàlia, als carrers de la Independència, de la Igualtat i de Natzaret i la plaça de Lola Anglada; a Can Serra, a l’avinguda de Can Serra, la plaça de la Carpa i el carrer de Pere Pelegrí; a Sant Josep, a l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan; i a Pubilla Cases, a l’avinguda de Tomás Giménez i els carrers de Covadonga i de Gravina.

L’any 2019 la neteja integral es va fer als carrers de Pujós i d’Occident, a Collblanc; al carrer de la Riera de la Creu, al Centre, i a l’entorn dels jardins de la Granota, a la Florida. L’any 2020 l’acció va afectar diversos trams del carrer de Pujós, de la Joventut, d’Orient i de París, a més dels jardins de Francesc Pedra i Lola Peñalver, al barri de Collblanc; i a Pubilla Cases, els treballs es van fer als carrers dels Naranjos i de la Pubilla Cases.

Aquest any, les actuacions s’han reprès a la Florida durant els mesos de gener i febrer a la zona delimitada per l’avinguda de Miraflors i els carrers de l’Enginyer Moncunill, de Martí i Blasi i de la Florida, que han inclòs també els carrers de les Bòbiles, de Font i del Jardí; a Santa Eulàlia, el mes de març, als carrers del Mestre Carbó, de l’Uva, d’Àngel Guimerà i del General Prim; i entre març i abril, a Pubilla Cases, en la zona delimitada pels carrers de la Rosa d’Alexandria, de Marcel·lí Esquius, del Molí i de la Maladeta, que han inclòs també els carrers de la Mina i de la Hierbabuena.

El passat mes d’abril també es van fer tasques de neteja integral de l’espai públic al carrer de Santiago Ramón y Cajal, l’avinguda del Metro i el pont de la Riera Blanca, al barri de Santa Eulàlia; i als passeigs de l’avinguda de la Mare de Déu de Bellvitge i el carrer de França, al barri de Bellvitge. Aquest mes de maig l’actuació ha arribat a trams dels carrers del Rosselló i d’Holanda, al carrer del Congost i als passatges del Xiprer i de Llopis, al barri de la Torrassa.

Per als pròxims mesos estan previstes noves actuacions de Net i polit, que arribaran a diversos carrers dels diferents barris de L’Hospitalet. A més, l’Ajuntament ha potenciat els darrers anys el servei de neteja viària amb un seguit d’actuacions que arriben a tota la ciutat, entre les quals hi ha el reforç dels equips de neteja de grafits, d’aiguabatre i d’escombrada, i millores en el servei de recollida de mobles i el sistema de neteja dels contenidors.