L’activitat delictiva a Mollet del Vallès s’ha reduït en un 7.7% en un any

La consellera d’Interior i l’Alcaldessa de Mollet valoren positivament el treball dels cossos de seguretat al municipi

13 de juny de 2025 a les 19:31h

La consellera d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Núria Parlon, ha visitat avui l'Ajuntament de Mollet del Vallès, on ha mantingut una reunió amb l'alcaldessa molletana, Mireia Dionisio. Durant la trobada s'han abordat aspectes com les dades de la darrera junta de seguretat local. “Les dades són bones, hi ha una reducció de l'activitat delictiva del 7,7% entre l'abril del 2024 i l'actualitat, s'està treballant molt bé” ha valorat la consellera després de sortir de la reunió.

Per la seva part, la consellera ha destacat també la voluntat d'arribar als 25.000 agents de Mossos de cara al 2030: "Tenim el compromís d’arribar als 25.000 Mossos l'any 2030, amb promocions de 1000 agents cada any” explicava Parlon.

D'altra banda, l'alcaldessa de Mollet ha expressat la necessitat ciutadana de disposar de més agents tant de la Policia Municipal com dels Mossos d'Esquadra: “S'està treballant de manera molt coordinada entre Mossos i Policia Municipal. S'està treballant moltíssim per la prevenció i aquest és el camí”, ha indicat. 

La consellera d'Interior també ha expressat la voluntat d’obrir una línia d’ajuts econòmics i acompanyament als Ajuntaments en matèria de seguretat de cara al 2026 amb motiu d'incrementar la sensació de seguretat als pobles, instal·lant o millorant càmeres de videovigilància als municipis. El projecte ha de ser aprovat totalment per la Comissió de Videovigilància de Catalunya: “Volem obrir una línia d'ajuts econòmics i d'acompanyament als Ajuntaments de cara al 2026. En el cas dels Ajuntaments més petits que no tinguin policies locals, volem que puguin dotar-se d’aquests instruments de videovigilància que són molt útils per dissuadir la comissió de delictes. Pels ajuntaments que tenen més capacitat també cal trobar fórmules d’acompanyament en el procés d’autorització d’aquestes càmeres’’ explicava Parlon, que ha defensat l’ús de la videovigilància per combatre la criminalitat: ‘’Les càmeres ajuden a tenir un control sobretot de moviment de matrícules, robatoris en espais públics…juguen un paper molt important. Mollet ja en té càmeres i això ajuda moltíssim a millorar la percepció de la ciutadania pel que fa a la seguretat. La incorporació de la videovigilància, dels drons a la feina i a l’activitat policial dona garanties en el sentit de la privacitat i és molt útil perquè la gent se senti segura i dissuadir que els delinqüents actuïn’’ remarcava.

La visita de la consellera Núria Parlon a Mollet del Vallès ha posat de manifest el compromís conjunt entre la Generalitat i el consistori per avançar cap a un model de seguretat pública més eficient, proper i tecnològicament preparat. La reducció de la delinqüència, l’aposta per la coordinació policial i la voluntat d’ampliar els recursos, tant humans com tecnològics, evidencien una estratègia comuna per reforçar la seguretat ciutadana i millorar la percepció de seguretat als municipis. Amb iniciatives com l’increment de la plantilla dels Mossos d’Esquadra o la futura línia d’ajuts per a videovigilància, el Departament d’Interior es fixa com a prioritat dotar els ajuntaments de les eines necessàries per fer front als reptes actuals en matèria de prevenció i protecció.