Aquesta tarda s’han lliurat els premis de la 10a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos!, en un acte a Gornal Activa, que ha comptat amb la presència de l’alcalde de L’Hospitalet, David Quirós, i de la tinenta d’alcaldia de Ciutat Transformadora, Cristina Santón.
Aquesta edició ha comptat amb la participació de 28 bars i restaurants que han aportat cadascun d’ells un platillo de creació pròpia elaborat amb productes de temporada. En total, del 7 al 24 de novembre s’han servit 8.108 platillos.
En total, en les sis rutes de tapes de les Festes de Primavera i de les festes majors als barris i A la tardor, platillos!, s’han servit 42.948 degustacions en aquestes iniciatives.
Els platillos guanyadors d’aquesta edició són:
- Platillo més saborós: l’Ou Star, del restaurant Burning Rock & Food.
- Platillo més creatiu: Muffin anglès de fricandó i ànima de tardor, del Pecat Còctel Bar.
- Platillo de millor qualitat gastronòmica: compartits per Melós de vedella amb bolets de temporada, de Tatos Bar, i Timbal d’edamame amb escalunyes confitades a la farigola, galta de vedella a l’antiga i cruixent de pappadum, del restaurant Punt i Coma.
- Platillo més popular: Ravioli cruixent farcit de secret ibèric, ceba caramel·litzada i pernil amb puré de carbassa suau, de La Cantonada de la Júlia.
El jurat encarregat de dictar el veredicte ha estat format per la padrina de la ruta, la xef Susana Aragón; representants del Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i del blog “L’Hospitalet Gastronòmic”, i personal tècnic del Centre de Formació d’Hostaleria.
Pel que fa a la categoria del Platillo més popular, ha estat escollida pels ciutadans, que podien votar el seu platillo preferit en una urna situada als establiments participants.
D’entre tots els vots, es va realitzar un sorteig, i durant l’acte, s’han lliurat als guanyadors els premis oferts per les empreses col·laboradores de la ruta: el
Centre Comercial La Farga, Newaza Beer, Padel Indoor L’Hospitalet, el Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.
Aquest esdeveniment culinari tanca la programació de set rutes gastronòmiques de la ciutat d’aquest any: la Primavera de Tapes, que té lloc durant les festes de Primavera, i cinc rutes gastronòmiques, que coincideixen amb les festes majors dels barris. Aquest any, en aquestes sis rutes han participat en total 71 propostes de bars i restaurants de la ciutat, que han servit un total de 34.840 tapes.
Les rutes gastronòmiques estan impulsades per l’Ajuntament de L’Hospitalet en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i el blog “L’Hospitalet Gastronòmic”.
S’emmarquen en els projectes destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic, també amb l’objectiu de promoure i apropar l’oferta gastronòmica de qualitat a visitants i a la ciutadania de L’Hospitalet.