8 influencers especialitzats en gastronomia recorreran les comarques de Barcelona aquest cap de setmana

Del 17 al 19 d’octubre, creadors de contingut de turisme 'foodie' visitaran les comarques de Barcelona i compartiran l’experiència a Instagram.

16 d'octubre de 2025 a les 11:03h

La Diputació de Barcelona ha organitzat les Gastroescapades de Tardor del  17 al 19 d’octubre amb l’objectiu de difondre l’oferta enogastronòmica i el producte local de les comarques de Barcelona.

Tot plegat, en el marc de la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Vuit creadors de continguts especialitzats en turisme foodie han acceptat la proposta de descobrir una comarca durant tot el cap de setmana i compartir l’experiència amb tots els seus seguidors d’Instagram.

La cuinera i comunicadora Ada Parellada presentarà l’acte que farà el tret de sortida del pla, demà divendres, a la Sala La Patente de Barcelona. Immediatament després, els influencers faran via cap als seus destins respectius.


Jordi Pey, de @cuinateca, visitarà l’Anoia. Olivia Rubert Echevarría (@olixfood) es perdrà pel Bages. Laura Zurriaga Mitjans (@croquetadexocolata), al Baix Llobregat. Laura Pernia i Alba Serra, les creadores de @taulaxdos, se n’aniran de ruta pel Berguedà. Josep Lluís Penadès i @undeliciosomundo explicaran les bondats del Maresme. Maite Escribà, creadora de @Topcatalansrestaurants, gaudirà dels sabors de l’Alt Penedès. Diana Lupko i Rafael Resta, la parella de @barcelonaexploring, s’aventuraran pel Vallès Occidental, i Núria Domènech, de @foodietourbcn, es passejarà pel Vallès Oriental.

Aquest projecte de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Promoure el creixement econòmic” i número 12 “Producció i consum responsables”.