7a Setmana de l’FP de L’Hospitalet

S’abordaran l’FP dual i les professions emergents i es connectarà els estudiants amb empreses de la ciutat, entre d’altres

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Del 19 al 22 d’abril es farà la 7a Setmana de l’FP de L’Hospitalet, una iniciativa que impulsa l’Ajuntament amb els centres educatius de la ciutat organitzada per les àrees municipals d’Educació, de Joventut i d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social. A causa de la pandèmia, totes les sessions es faran en línia.  

En aquesta edició, la Setmana de l’FP té l’eslògan “La innovació a l’FP a L’Hospitalet”, amb la voluntat de posar en valor l’àmplia oferta de l’ensenyament professional que s’ofereix a la ciutat i també d’adaptar l’oferta a la demanda laboral i als nous focus econòmics de la ciutat, com la sanitat, els esports, l’hoteleria o el turisme. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament mostra, a més, el seu compromís amb un ensenyament de qualitat, impulsant l’oferta formativa a L’Hospitalet. A la ciutat, aquest curs, hi ha 4.251 alumnes d’FP de 17 famílies professionals i s’ofereixen 67 títols diferents. 

Les sessions, gratuïtes i amb inscripció prèvia, estan obertes a estudiants, famílies, professorat, experts i representants empresarials. A través de xerrades i debats, s’abordaran diferents qüestions centrades en el present i el futur de la formació professional.  

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i la directora de Serveis Territorials de Barcelona-Comarques del Departament d’Educació, Montserrat Domingo, donaran la benvinguda institucional als participants dilluns a les 16.30 hores. A continuació, hi haurà la conferència inaugural a càrrec de Jon Labaka, director executiu de Tknika (Govern Basc), amb el títol “La innovació en FP. L’experiència del País Basc”.  

Del programa destaca també la presentació, dimarts a les 16.30 hores, d’un informe sobre l’FP a L’Hospitalet que ha elaborat el Dispositiu de Recerca i Promoció de la Formació Professional de l’Àrea de Ocupació; la conferència, dijous a les 11 hores, de Jordi Arrufi, director del programa Barcelona Digital Talent, de Mobile World Capital, sobre les professions emergents vinculades a l’emprenedoria i el talent digital; una jornada de networking que connectarà alumnes dels últims cursos de cicles formatius amb empreses de diversos sectors, i la presentació del projecte europeu Erasmus+ a càrrec de PIMEC. També hi haurà una sessió destinada a les famílies per tal d’ajudar-les a orientar el futur dels seus fills i filles.  

Inscripcions: https://www.l-h.cat/gdocs/d2743789.pdf