Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

En marxa 7 noves electrolineres a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Avatar photo
El desplegament de la xarxa de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics ja ha arribat a 23 municipis

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) continua ampliant la seva xarxa d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics, el servei Electrolineres AMB, i en les darreres dues setmanes ha incorporat set noves estacions, ubicades als municipis següents:

  • Cornellà de Llobregat, a la plaça de Catalunya (100 kW)
  • Cerdanyola del Vallès, a l’avinguda de Canaletes (100 kW)
  • Montcada i Reixac, a l’avinguda de la Ferreria (100 kW)
  • Pallejà, a l’avinguda de la Generalitat (44 kW)
  • Sant Joan Despí, al poliesportiu Salvador Gimeno (100 kW)
  • Sant Vicenç dels Horts, a l’avinguda de Torrelles (100 kW)
  • Torrelles de Llobregat, al carreró de l’Església (44 kW)

Amb les darreres incorporacions, la xarxa d’Electrolineres AMB ja consta de 35 estacions de recàrrega de vehicles elèctrics en funcionament. Estan ubicades en 23 municipis i permeten la recàrrega simultània de fins a 114 vehicles.

Durant els darrers mesos, l’AMB també ha efectuat la renovació i millora de tots els equips preexistents (10 electrolineres) mitjançant el programa de cofinançament MOVES III, que ha permès incrementar tant la potència dels equips com la fiabilitat del sistema. Aquest procés ha augmentat significativament la potència de recàrrega i les prestacions de les instal·lacions respecte dels punts que es van instal·lar originalment el 2015.

Com la resta d’electrolineres de l’AMB, per fer servir els set nous punts de recàrrega cal registrar-se a l’app AMB Electrolineres. La recàrrega s’activa amb la mateixa aplicació i el temps d’ús és de 30 minuts, 1 hora o 2 hores, segons el connector utilitzat. L’AMB recorda que, des de l’inici de l’any 2024, un cop finalitzat el període de promoció gratuït i seguint el model de tarifació de Barcelona ciutat i l’estratègia de la resta d’Europa de sostenibilitat econòmica i transició energètica, les electrolineres de l’AMB van passar a ser de pagament.

No obstant això, les electrolineres de Sant Vicenç del Horts – Molí dels Frares i Castellbisbal seran gratuïtes i funcionaran amb l’aplicació mòbil INCAR fins a la finalització del projecte Europeu USER-CHI, aquest mes de juliol, en què participa l’AMB.

A finals del 2024, l’AMB disposarà de 102 electrolineres a la seva xarxa pública de punts de recàrrega, que permetran carregar simultàniament 367 vehicles elèctrics. En finalitzar l’expansió, pràcticament tots els municipis de la metròpolis de Barcelona tindran electrolineres.

Econòmicament, l’AMB preveu que aquest pla d’expansió tindrà un cost global de quatre milions d’euros, dos milions dels quals provindran de subvencions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Èxit rotund de l’última edició de la Fira Modernista de Terrassa

Notícia següent

Manresa incorpora 23 nous policies locals, el reforç més gran dels últims 15 anys

Notícies relacionades