69 pisos buits que es podrien destinar a lloguer a Sant Adrià de Besòs

El consistori treballa per contactar amb els propietaris perquè els incorporin al mercat o al programa Reallotgem

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha detectat un total de 69 pisos en els quals es té constància no hi viu ningú. Es tracta d’immobles on s’ha constatat que no hi ha activitat habitual ni consums d’aigua, gràcies al creuament de dades amb la companyia Aigües de Barcelona, que ha certificat que se n’ha consumit molt poca o gens. En els darrers mesos el consistori va detectar que hi havia 1.076 immobles en què no hi constaven empadronats. Aquest fet, però, no vol dir que estiguin necessàriament desocupats, donat que es pot tractar de persones que tenen una altra residència i que no hi fan vida de manera regular. Per aquest motiu es va procedir a afinar les dades per determinar si realment hi vivien o no persones.

Ara es treballa per contactar amb els propietaris dels pisos i plantejar-los la possibilitat d’incorporar l’habitatge en el mercat de lloguer. No obstant, no hi estarien obligats, però incrementaria l’oferta d’allotjament a la ciutat.

Una de les possibilitats que planteja l’Ajuntament, segons les fons consistorials consultades, seria integrar els immobles al programa Reallotgem de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que des de l’any 2020 treballa per integrar pisos privats buits amb l’objectiu d’allotjar les famílies que tenen informe favorable de la Mesa d’emergències.