36,6 milions d’euros per la nova presó de la Zona Franca de Barcelona

Les noves instal·lacions per a interns en règim obert ocuparan un solar de 6.500 metres quadrats i que tindrà una capacitat de 800 places

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Generalitat destinarà 36,6 milions d’euros per construir una nova presó, de règim obert, a la Zona Franca de Barcelona, que acollirà a presos dels centres de Trinitat Vella i de la unitat oberta d’homes de Wad-Ras.

En un comunicat aquest dilluns, han explicat que la conselleria de Justícia acaba d’obrir el procés de licitació, i que preveu que el nou centre comenci a funcionar l’any 2025.

Han explicat que les noves instal·lacions per a interns en règim obert ocuparan un solar de 6.500 metres quadrats i que tindrà una capacitat de 800 places, la qual cosa supera les 603 que sumen entre la Trinitat Vella i la unitat oberta d’homes de Wad-Ras.

Des de Justícia han manifestat que afegiran 200 places més pel compliment de penes en contacte progressiu amb la societat.

TRINITAT VELLA

La presó de la Trinitat Vella es va inaugurar l’any 1963 com a presó de dones, i tres dècades més tard es va convertir en un centre penitenciari per a joves.

Durant el 2008 va ser reconvertida com a centre per a interns que durant el dia treballen a l’exterior, però que entre setmana tenen l’obligació de dormir allà, encara que actualment “les instal·lacions ja han arribat al final de la seva vida útil i no responen les necessitats actuals d’aquesta modalitat de compliment de condemna”.

La construcció d’aquest centre de règim obert a la Zona Franca permetrà que en els terrenys on hi havia la presó de la Trinitat Vella es construeixin habitatges protegits, equipaments i zones verdes.