Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

32 ciutats participen en la primera trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

Avatar photo
La d’aquest dimarts ha estat la primera reunió de les nou previstes fins al setembre de 2025

Granollers coordina durant dos anys (2024-2025) una xarxa temàtica de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores que se centra en l’educació i la cultura. Un total de 32 municipis de l’estat formen part d’aquesta xarxa que té com a objectiu cercar eines per a la construcció de la ciutat o comunitat i per al desenvolupament d’una ciutadania crítica i creativa.

Aquest dimarts al matí s’ha celebrat la primera trobada virtual de la xarxa amb la participació de representants tècnics i polítics dels municipis que en formen part. L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha donat la benvinguda a tots els participants i ha destacat que «aquesta xarxa surt de la passió» i «tenim entre mans dos elements clau per transformar les ciutats i les societats. L’educació i la cultura són fonamentals per la vida present i per veure que en les ciutats hi podem tenir un futur».

La reunió ha servit també per fer les presentacions de tots els municipis que formen part de la xarxa i per definir els propòsits i objectius d’aquest grup de treball. Així, es treballarà la reflexió, la recerca i el disseny de noves estratègies, l’elaboració de nous models d’acció/intervenció i la realització de nous programes i projectes. I tot plegat es farà a través de compartir coneixements, amb la participació d’experts i observant i analitzant experiències.

La d’aquest dimarts ha estat la primera de les nou trobades que la xarxa farà fins al setembre de 2025. Quatre d’aquestes sessions seran presencials i es faran a Granollers, on les persones participants també podran conèixer projectes i experiències de la ciutat.

Granollers, candidata a organitzar el Congrés Internacional de Ciutats Educadores 2026

Granollers, a més de liderar aquesta xarxa, ha presentat candidatura per organitzar el Congrés Internacional de Ciutats Educadores 2026. La proposta que ha presentat porta per títol «Educació i Cultura, estratègies per a la construcció de la ciutat/comunitat i del desenvolupament d’una ciutadania crítica i creativa». La candidatura ja està sent avaluada i es presentarà pròximament.

Des de 1994 Granollers forma part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) que està formada actualment per prop de 500 ciutats distribuïdes pels diferents continents i organitzades operativament en xarxes territorials, una de les quals i també la més nombrosa quant a socis, és la que correspon a l’estat espanyol, la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Biblioteca de Balaguer implementa la tecnologia RFID per una gestió més eficient

Notícia següent

Vila-seca commemorarà el 8M amb una quinzena d’actes

Notícies relacionades